Σε περίπου ενάμιση μήνα θα ανάψουν τα φώτα στη σκηνή της φετινής Eurovision και, ήδη, τα πρώτα προγνωστικά για τις χώρες που θα προκριθούν στον τελικό, αλλά και την τελική κατάταξη, έχουν κάνουν την εμφάνισή τους.

Η Ελλάδα με την Γιάννα Τερζή και η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα είναι μεταξύ των χωρών που θα διαγωνιστούν στον α’ ημιτελικό, στις 8 Μαΐου.

Όπως αναφέρει το peoplegreece.com, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, η Ελλάδα θα είναι μεταξύ των χωρών που θα περάσουν στον τελικό,  όχι όμως και η Κύπρος, που εμφανίζεται οριακά εκτός! Συγκεκριμένα, οι 10 που «βλέπουν» την πρόκριση από τον ημιτελικό μας είναι οι Ισραήλ, Τσεχία, Εσθονία, Βέλγιο, Ελλάδα, Βουλγαρία, Αυστρία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν και Λευκορωσία, ενώ η Κύπρος βρίσκεται 12η, μετά την Φινλανδία.

Από τον β’ ημιτελικό εκτιμάται πως θα περάσουν οι Σουηδία, Αυστραλία, Ολλανδία, Ουκρανία, Νορβηγία, Ρωσία, Πολωνία, Δανία, Λετονία και Σερβία.

Για την βραδιά του τελικού, μεγάλο φαβορί για την νίκη, σύμφωνα πάντα με τα γραφεία στοιχημάτων, θεωρείται το Ισραήλ, ενώ ακολουθούν Εσθονία, Τσεχία, Βέλγιο και Βουλγαρία. Κατά την ίδια κατάταξη, η Ελλάδα εκτιμάται πως θα καταλάβει την 11η θέση στον βαθμολογικό πίνακα!