Έναν από τους παίκτες τους καλούνται να αποχωριστούν οι Μαχητές του Survivor, καθώς ήταν οι ηττημένοι του σημερινού αγωνίσματος για την ασυλία.

Οι διάσημοι ήταν οι "δυνατοί" του σημερινού παιχνιδιού και κέρδισαν άνετα με σκορ 10-3. Έτσι, οι μαχητές κλήθηκαν στο Συμβούλιο του νησιού για να αναδείξουν τους τρεις υποψήφιους προς αποχώρηση. 

Από τη διαδικασία εξαιρέθηκε η άλλοτε αδύναμη Ροθάνθη, η οποία σημείωσε τις περισσότερες νίκες στα παιχνίδια που συμμετείχε, ενώ την ατομική ασυλία μέσω του αγωνίσματος κέρδισε ο Χάρης.

Από την ψηφοφορία που ακολούθησε, πρώτος υποψήφιος αναδείχτηκε ο Νίκος Αγόρου, ο οποίος συγκέντρωσε επτά ψήφους, ενώ η Ροδάνθη υπέδειξε ως δεύτερο υποψήφιο τον Θοδωρή Θεοδωρόπουλο και ο Χάρης τον Νίκο Θωμά.

Το κοινό καλείται να δώσει τη θετική του ψήφο στον υποψήφιο που προτιμά, για να τον κρατήσει μέσα στο παιχνίδι. Η ψηφοφορία διαρκεί μία ώρα.

Μαλλιά κουβάρια οι Μαχητές

Στη συζήτηση που ακολούθησε, έκπληκτος από το αποτέλεσμα δήλωσε ο Νικόλας Αγόρου, ο οποίος τόνισε: "Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να είμαι υποψήφιος, αλλά πάνω κάτω γνωρίζω το άτομο που παρακινεί τα υπόλοιπα άτομα και έχει κάνει μια υποομάδα μέσα στην ομάδα. Σίγουρα δεν μου αρέσει αυτό το γεγονός, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό. Εγώ πάνω απ' όλα έχω τις αξίες της αξιοπρέπειας, της αλήθειας και της ειλικρίνειας".

Κατονόμασε μάλιστα τον Ηλία ως υποκινητή της όλης ιστορίας, αποδίδοντας την κίνησή του σε προσωπική κόντρα. 

Ο Ηλίας, από την πλευρά του, μίλησε για σεβασμό και απαντώντας στην κατηγορία που του απηύθυνε ο Νικόλας, είπε ότι ο κάθε παίκτης έχει την προσωπικότητά του και δεν μπορεί να υποκινηθεί από κάποιον άλλο.