Γιώργος Μητσικώστας: Η συνεργασία με την ΕΡΤ προέκυψε κάπως ανορθόδοξα

|
ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Γιώργος Μητσικώστας σε συνέντευξή του μεταξύ άλλων αποκαλύπτει πως προέκυψε η συνεργασία του με το κανάλι της ΕΡΤ.

«Η συνεργασία με την ΕΡΤ προέκυψε κάπως ανορθόδοξα», εξηγεί στο Πρώτο Θέμα και συνεχίζει: «Πάντα σκεφτόμουν ότι θα μου άρεσε να έχω έναν παραγωγό για να μπορώ να αφοσιώνομαι στο δημιουργικό κομμάτι της δουλειάς μου και να μην ασχολούμαι, με τα χρονοβόρα θέματα της παραγωγής. Όταν αυτός ο παραγωγός βρέθηκε, λοιπόν, μου πρότεινε να κάνουμε μια κρούση στην ΕΡΤ, καθώς τα ιδιωτικά κανάλια με το θέμα των αδειών που εκκρεμεί βρίσκονται σε μια περίεργη κατάσταση. Χωρίς μεγάλες προσδοκίες από τη μεριά μου, την κάναμε και εγκρίθηκε. Πέρασε την πρώτη φάση και συνεχίζουμε, καθώς έχει συνολικά πέντε. Είμαστε τώρα στην τρίτη και, περιμέ-νουμε κάποιες τελευταίες υπογραφές για να οριστικοποιηθεί.

Ελπίζω να ξεκινήσουμε μέχρι τον επόμενο μήνα. Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία παίρνει γύρω στον έναν χρόνο, απ’ ό,τι ξέρω από άλλες εκπομπές. Ευτυχώς, ήξερα κάποια άτομα στη διοίκηση με τα οποία είχαμε γνωριστεί στο παρελθόν σε ιδιωτικά κανάλια και η συνεννόηση ήταν πιο εύκολη. Ξαφνιάστηκα ευχάριστα όταν μου είπαν: “Γιώργο, ελεύθερα, δεν υπάρχει κανένα όριο, κανένα θέμα ελέγχου των κειμένων. Μόνο λίγο τον κανονισμό για τα ρατσιστικά, θρησκευτικά και σεξιστικά σχόλια πρόσεξε”. Ετσι, σύντομα θα ξεκινήσω με την ομάδα μου. Η δικιά μας η γενιά ψάχνει να βρει νέα άτομα μέσα από το Διαδίκτυο. Από το facebook, το twitter, το You Tube Εγώ ήμουν τυχερός και βρήκα καλά παιδιά, γιατί εκεί έξω κυκλοφορούν τα πάντα», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.