Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) στέλνει μήνυμα με αφορμή την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει πως η επέτειος αυτή «είναι για τον δημοσιογραφικό κόσμο σταθερό σημείο αναφοράς στη σημασία που έχει το αγαθό της ελευθερίας για τη λειτουργία της δημοκρατίας».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Η επέτειος της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο είναι για τον δημοσιογραφικό κόσμο σταθερό σημείο αναφοράς στη σημασία που έχει το αγαθό της ελευθερίας για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Παράλληλα αποτελεί εξίσου σταθερή υπόμνηση του δημοσιογραφικού καθήκοντος να προστατεύονται η ελεύθερη έκφραση και η άσκηση κριτικής.

Η συλλογική ανάγκη υπαγορεύει να υπερασπιστούμε τις αρχές αυτές όσο πιο σθεναρά μπορούμε και να αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε τους όρους που επιτρέπουν να φτάνει σε όλους ελεύθερη, αξιόπιστη και ποιοτική ενημέρωση.

Η συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι ένας από τους τρόπους να υπενθυμίσουμε στην κοινωνία ότι χωρίς αξιόπιστη δημοσιογραφία η δημοκρατία περιορίζεται».