Την άποψη του για την τηλεόραση σήμερα, τα realities και το survivor, εξέφρασε γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης μιλώντας στην εφημερίδα Espresso και στην Μαρία Ανδρέου.

"Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση έχει γεμίσει με τουρκικές σαπουνόπερες, μουσικά talent shows και realities. Για μένα όλα αυτά είναι σκουπίδια. Αλήθεια, από όλα αυτά τα talent showsέχει βγει κανένα παιδί στη μουσική δισκογραφία και έχει κάνει καριέρα; Δεν νομίζω",  τονίζει ο Πάνος Κοκκινόπουλος.

«Τα realities αυτού του τύπου τα βλέπουν πλέον υπανάπτυκτες χώρες παγκοσμίως. Στις αναπτυγμένες παίζονται σε κανάλια με μικρή τηλεθέαση. Δεν ξέρω πως γαληνεύουν την ψυχή παραγωγές που «εκπηθικίζουν» τον άνθρωπο. Η κοινωνία μας έχει πάει στο φεγγάρι και εμείς ανακαλύπτουμε τη φωτιά; Τι πισωγύρισμα είναι αυτό; Μιζέρια μου βγάζει όλο αυτό» διαπιστώνει και κλείνει τα όσα λέει με μια ευχή: «Όσο οι Έλληνες βλέπουν reality, καμία αντίδραση δεν θα υπάρχει στη χώρα. Ελπίζω τα κανάλια να δώσουν βάση ξανά στην ελληνική μυθοπλασία και την τέχνη.