Για όλους και για όλα μιλάει σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ στην εκπομπή "Αυτοψία" η οποία θα προβληθεί σήμερα το βράδυ στις 23:50.

«Πλήρωσα το γεγονός ότι αγόρασα όπλα από τους Ρώσους και αυτό οι Αμερικανοί δεν μου το συγχωρούν. Πλήρωσα τις αντιπαραθέσεις μεταξύ διεθνών συμφερόντων στο χώρο της ενέργειας» επισημαίνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Δεν υπάρχει παγκόσμια ή διεθνής συνωμοσία αλλά εχθρικές ενέργειες κατά της Ελλάδας. Ούτε το δάχτυλο έβαλα στο μέλι, ούτε δωροδοκήθηκα» σημειώνει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Εγώ με τον Αντρέα Παπανδρέου δημιουργήσαμε το ΠΑΣΟΚ» σημειώνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Μιλώντας για τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές Κορυδαλλού και τους προπηλακισμούς που δέχθηκε από συγκρατούμενούς του σημειώνει ότι «ποτέ δεν βρέθηκα σε ωραίο κελί, ήμουν σε κανονικό» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Πήγα στη φυλακή επειδή διώχθηκα πολιτικά από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη» υποστηρίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Ήταν και ο Βενιζέλος μέσα στη συνωμοσία μαζί με τον Σαμαρά τότε εναντίον μου με τα υποβρύχια» υποστηρίζει και επιμένει: «Δεν υπήρξε δωροδοκία, δεν υπήρχε καταγγελία, δεν υπήρχε διακίνηση αυτού του χρήματος, δεν βρήκαν καμία πληρωμή σε μένα, τίποτα».

Για το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ανέφερε πως «η δική μου ζωή και της οικογένειάς μου είναι πάρα πολύ απλή και φυσιολογική. Ούτε πολυδάπανη, ούτε πολλά σπίτια» λέει ο κ. Τσοχατζόπουλος και για πρώτη φορά παραδέχεται: «Εντάξει έμενα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου αλλά ήταν νόμιμη διαφανής έγκυρη αγορά. Πέντε φορείς είχαν ελέγξει την αγορά. Είχα πάρει δάνειο 800.000 ευρώ από την τράπεζα».

Αναφορικά με τον γάμο του στο Παρίσι με τη Βίκυ Σταμάτη πρόσθεσε:

«Υπήρξε πολύς μύθος γύρω από όλα αυτά. Ένα δείπνο ήτανε με 10 άτομα στο ξενοδοχείο»

«Τη γυναίκα μου τη φυλάκισαν επειδή είναι η σύζυγός μου. Είναι παντελώς αθώα και πέρασε τρία ολόκληρα χρόνια στο ψυχιατρείο» λέει ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Επιμένει ότι το πρώτο δικαστήριο το οποίο τον καταδίκασε ήταν στημένο.

«Έχουμε υποστεί δίωξη» λέει ο πρώην υπουργός.

Επίσης, ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταγγέλλει ότι καταδικάστηκε έπειτα από ενέργειες υπηρεσιών ξένων χωρών, συμμαχικών, που όπως ισχυρίζεται συνεργάστηκαν με την ΕΥΠ και άλλα πρόσωπα:

«Συγκρούστηκαν για δικά τους συμφέροντα στον χώρο της ενέργειας και των εξοπλισμών και υπονόμευσαν πολιτικούς στη χώρα μας».

«Ο Παπανδρέου άσκησε πολιτική δίωξη εναντίον μου με σκοπό την εξόντωσή μου».

«Ο Ζήγρας ήταν εκτελεστικό όργανο».

«Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν υπεύθυνος για την καταστροφή της χώρας. Αυτή είναι πολιτική χρεοκοπία που την επέβαλαν από το 2010 και μετά».