Με νέα ανάρτησή του στο Facebook, ο δημοσιογράφος και Ειδικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Φιλιππάκης απαντά στο σάλο που προκλήθηκεμετά τα όσα έγραψε αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, εξαπολύοντας βέλη κι εναντίον του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

«Δηλώνω ότι, τα όσα εγώ διατύπωσα, απευθύνονταν μόνο σε φίλους και γνωστούς μου στην προσωπική μου ιστοσελίδα και κατά συνέπεια, άποψή μου είναι ότι όλα όσα διατυπώνονται μέσα από προσωπικούς λογαριασμούς, FB κλπ, δεν συνιστούν δημόσιο λόγο», αναφέρει μεταξύ, άλλων.

Διαβάστε αναλυτικά όσα έγραψε:

«Για τους φίλους, τους γνωστούς και τους απλούς πολίτες που μου συμπαραστάθηκαν. Ποτέ δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η διατύπωση μιας γνώμης, μιας κρίσης, μιας άποψης προς φίλους, στην προσωπική μου ιστοσελίδα, θα μπορούσε να ποινικοποιηθεί από οποιονδήποτε.

Την άποψή μου αυτή δεν την εξέφρασα με την ιδιότητά μου σαν Ειδικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, αλλά σαν απλός πολίτης. Λυπάμαι βαθύτατα εάν προκάλεσα ανησυχία σε φίλους και γνωστούς, τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Επιπλέον, δηλώνω ότι, τα όσα εγώ διατύπωσα, απευθύνονταν μόνο σε φίλους και γνωστούς μου στην προσωπική μου ιστοσελίδα και κατά συνέπεια, άποψή μου είναι ότι όλα όσα διατυπώνονται μέσα από προσωπικούς λογαριασμούς, FB κλπ, δεν συνιστούν δημόσιο λόγο.

Επιπλέον, ξεκαθαρίζω ότι η διαδρομή μου επί δεκαετίες ήταν πάντοτε αγωνιστική, ξεκάθαρη και έντιμη, και δεν έχω μάθει να προκαλώ τα συναισθήματα των φίλων και συντρόφων μου. Την στάση μου αυτή που τηρώ εδώ και δεκαετίες, θα την τηρώ αναλλοίωτη».