Τα χθεσινά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για συζήτηση περί του αριθμού των αδειών στο ΕΣΡ τη Δευτέρα και μάλιστα με εισήγηση για 4 ως 6 άδειες διέψευσε κατηγορηματικά ο Ροδόλφος Μορώνης.

«Δεν έγινε καμία συζήτηση για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών στην χθεσινή συνεδρίαση» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ.

Σες ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους διευκρίνισε πως η συζήτηση με εκπροσώπους της ΕΕΤΤ, της ΕΡΤ και τον καθηγητή του ΕΜΠ κ. Καψάλη αφορούσε τις δυνατότητες και την χωρητικότητα του φάσματος και όχι τον αριθμό των αδειών. Αυτό λοιπόν που συζητήθηκε ήταν το ότι για κάθε πολυπλέκτη υπάρχει δυνατότητα για 4 HD προγράμματα δηλαδή συνολικά 16 καθώς μιλάμε για 16 πολυπλέκτες.

Σύμφωνα με το protothema.gr η σημαντική είδηση που προέκυψε ωστόσο από τη συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ με τους δημοσιογράφους αφορούσε το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού το οποίο φαίνεται πως βρίσκεται στην τελική ευθεία σύνταξής του. Το αργότερο μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις άδειες ενώ σύμφωνα με το ΕΣΡ θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2017 το αργότερο. Τα 2/3 της διαβούλευσης έχουν γίνει και εκκρεμούν κάποιες λεπτομέρειες και κάποια προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν. Τρεις είναι οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν και αφορούν τον αριθμό εργαζομένων, το τίμημα και τον αριθμό των καναλιών. Επίσης θα πρέπει να αποφασιστεί αν ο διαγωνισμός θα γίνει συνολικά και για τις τέσσερις κατηγορίες αδειών ή για την καθεμία χωριστά.

«Ουσιαστικά θα πρέπει να βρεθεί τρόπος επικοινωνίας με τον Υπουργό», τον κ. Νίκο Παππά ανέφερε ο κ. Μορώνης ο οποίος εξέφρασε το παράπονο των μελών του ΕΣΡ λέγοντας πως το «Υπουργείο προκρίνει να βγάζει ανακοινώσεις και δεν συζητάει. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα του διαγωνισμού για να γίνεται με δημόσιες ανακοινώσεις η επικοινωνία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σύνολο των προβλημάτων που δεν έχουν βρει λύση εδώ και μήνες, όπως το συνταξιοδοτικό κάποιων μελών, ο χαμηλός προϋπολογισμός, η έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού και κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις που εκκρεμούν και αφορούν όλα τα παραπάνω. Για να γίνει ο διαγωνισμός θα πρέπει κάποια εξ αυτών να λυθούν άμεσα.