Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Σταμάτη στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τους εργαζομένους της από τη Φλώρινα, εξέδωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει τη νέα ανοίκεια επίθεση που εξαπέλυσε κατά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και των εργαζομένων της από τη Φλώρινα ο πρώην υπουργός Επικρατείας, βουλευτής ΝΔ, Δ. Σταμάτης, ο οποίος, αντί να κάνει την αυτοκριτική του, επέμεινε σε συνέντευξη Τύπου ότι την ευθύνη για το κλείσιμο της ΕΡΤ την είχαν οι εργαζόμενοί της και υποστήριξε ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση σήμερα απολαμβάνει προνομιακό καθεστώς λειτουργίας.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ τονίζει στον κ. Σταμάτη, όπως και σε κάθε άλλο νοσταλγό του μαύρου στην ΕΡΤ, ότι όσες επιθέσεις κι αν επιχειρούν εις βάρος των εργαζομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν πρόκειται να μετριάσουν την ευθύνη τους για την αντιδημοκρατική ενέργεια που εξέθεσε τη χώρα διεθνώς.

Οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν τη δημόσια ενημέρωση θα συνεχίσουν να το κάνουν, αντιτάσσοντας σε τέτοιες επιθέσεις την προσήλωσή τους στον επαγγελματισμό και τη δεοντολογία".