Η Πορτογαλία στον τελικό έκλεψε τις περισσότερες καρδιές, επιτροπών και θεατών. Ο Σαλβαδόρ Σομπράλ είναι ο νικητής. Ο Σαλβαντόρ Βιλάρ Μπραακάμπ Σομπράλ γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1989 στη Λισαβώνα, αλλά έμεινε και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Βαρκελώνη όσο ήταν παιδί.

Το 2017, ο Σομπράλ επιλέχθηκε στο να συμμετέχει στο Festival da Canção 2017, με το τραγούδι "Amar pelos dois".Κέρδισε το διαγωνισμό στις 5 Μαρτίου 2017, και εκπροσώπησε την Πορτογαλία στη Eurovision του 2017. Όλοι μιλούν για το τραγούδι του.

Το «Amar Pelos Dois», με ερμηνευτή τον Σαλβαδόρ Σομπράλ, ένα γλυκό, μελαγχολικό τραγούδι αγάπης που παραπέμπει σε φάδο και το ερμήνευσε στα πορτογαλικά. Το «Amar Pelos Dois» όπως και το τραγούδι της Ιταλίας ήταν από τα μεγάλα φαβορί.

Ο Σαλβαδόρ δεν πήγε στις πρόβες που έγινε στο Κίεβο της Ουκρανίας, λόγω ενός προβλήματος με την καρδιά που αντιμετωπίζει. Αντ' αυτού, στις πρόβες ήταν η αδελφή του, Λουίζα, που συνέθεσε το τραγούδι και βρισκόταν όλη νύχτα δίπλα του στον τελικό.

Το «Amar Pelos Dois» θα μπορούσε κάλλιστα να έχει νικήσει τη Eurovision στη δεκαετία του '50, αλλά το έκανε το 2017...

Ο ίδιος ο Σαλβαδόρ αποφεύγει να μιλά για το πρόβλημα της υγείας του. Δεν θέλει να προκαλεί τη συμπάθεια λόγω της κατάστασής του, και μάλιστα δεν υπάρχει καμία αναφορά για το θέμα ούτε στο επίσημο σάιτ της Eurovision. Θα υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Η Πορτογαλία δεν έχει κερδίσει ποτέ τη Eurovision, από το 1964 που συμμετέχει στον διαγωνισμό. Η καλύτερη θέση της ήταν η έκτη το 1996. Έχει να φτάσει στον τελικό από το 2010, ενώ απείχε από τον διαγωνισμό το 2013 και πέρυσι.

Πήρε την πρώτη θέση και στις επιτροπές και στο televoting.

Πηγή: thetoc.gr