H ώρα της αλήθειας έφτασε – Σήμερα η εκκίνηση της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

H ώρα της αλήθειας για τους οχτώ τελικά υποψηφίους καναλάρχες, έφτασε καθώς σήμερα είναι η προγραμματισμένη η εκκίνηση της δημοπρασίας για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Τα βλέμματα όλων στρέφονται από σήμερα στο σφραγισμένο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το οποίο θυμίζει φρούριο.

Ο αριθμός των υποψηφίων καναλαρχών τελικά μειώθηκε σε 8 από 9 μετά το «κόψιμο» της υποψηφιότητας του Φίλιππου Βρυώνη του Ε – tv. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό η εγγυητική επιστολή που κατέθεσε ο επιχειρηματίας από τράπεζα του Χονγκ Κόνγκ είναι διάρκειας 36 ημερών, και όχι 365 ημερών όπως προβλέπει ο νόμος, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός διαγωνισμού, παρά το γεγονός ότι υποστήριξε ότι επρόκειτο για τυπογραφικό λάθος στο φάκελό του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια «η εγγυητική επιστολή του υποψηφίου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV), δεν πληροί τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις, και για αυτό δεν γίνεται αποδεκτή, επειδή έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος τριάντα έξι (36) ημέρες και είναι μεταβιβάσιμη, ενώ η υπ’ αρ. 1/2016 Προκήρυξη του Υπουργού Επικρατείας (Παράρτημα ΙΙ) ορίζει ότι αυτή πρέπει να συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 760, να έχει διάρκεια ισχύος τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημέρες και να μην είναι μεταβιβάσιμη».

Έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν και για την εκπρόθεσμη κατά 40 λεπτά εγγυητική επιστολή της υποψηφιότητας Καλογρίτσα, ο οποίος ναι μεν κατέθεσε το παράβολο ύψους 3 εκατ. ευρώ, ωστόσο αυτό έγινε εκπρόθεσμα, καθώς άργησε 40 λεπτά. Ακολούθησε ένταση, με τους νομικούς εκπροσώπους των υπόλοιπων υποψηφίων να καταθέτουν ένσταση ο οποία ωστόσο απορρίφθηκε καθώς όπως διαπιστώθηκε η καθυστέρηση οφειλόταν στην Τράπεζα Αττικής, αφού κόλλησε το ηλεκτρονικό σύστημα.

Αναλυτικά τα πρόσωπα:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ: Γιάννης Βαρδινογιάννης και Πάνος Κυριακόπουλος

ALTER EGO: Βαγγέλης Μαρινάκης

ΑΝΤΕΝΝΑ: Θοδωρής Κυριακού και Στρατής Λιαρέλης

ΣΚΑΪ: Κώστας Κιμπουρόπουλος

ALPHA: Δημήτρης Φουρλεμάδης

STAR: Κάρολος Αλκαλάι:

DIMERA: Ιβάν Σαββίδης και Γιώργος Σαββίδης

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ Α.Ε.: Βλαδίμηρος Καλογρίτσας

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.