Το πρώτο του διαφημιστικό, προεκλογικό σποτ κυκλοφόρησε χθες στην αμερικανική τηλεόραση ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Στο στόχαστρο του διαφημιστικού βρέθηκαν πέρα από το Ισλαμικό Κράτος, οι μουσουλμάνοι εν γένει και οι Μεξικανοί μετανάστες.

Συγκεκριμένα, το βίντεο ξεκινά με τα λόγια «Οι πολιτικοί μπορούν να το αποκαλούν κάπως αλλιώς, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ το αποκαλεί "ακραία ισλαμική τρομοκρατία"». Στη συνέχεια ο εκφωνητής του σποτ δηλώνει πως ο Τραμπ θα «κόψει άμεσα το κεφάλι του Ισλαμικού κράτους και θα τους πάρει το πετρέλαιο».

Εκτός από τους τζιχαντιστές, στο επίκεντρο της διαφήμισης βρέθηκαν οι Μεξικανοί μετανάστες, καθώς, όπως φαίνεται, ο Τραμπ «θα σταματήσει την παράνομη μετανάστευση χτίζοντας ένα τείχος στα νότια σύνορα της χώρας, το οποίο θα χρηματοδοτήσει το ίδιο το Μεξικό».

Παράλληλα, στο βίντεο, το οποίο διαρκεί 30 δευτερόλεπτα, επαναλαμβάνεται η πρόταση του 69χρονου δισεκατομμυριούχου να απαγορευτεί προσωρινά η είσοδος οποιουδήποτε Μουσουλμάνου στα αμερικανικά σύνορα.

Η εν λόγω δήλωση του είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο με πολίτες πολλών χωρών, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο να συγκεντρώνουν υπογραφές, ώστε να απαγορευτεί η είσοδος του ίδιου του Τραμπ στην χώρα τους.

Το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί την πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση του δισεκατομμυριούχου, ο οποίος χρηματοδοτεί την εκστρατεία του με τη δική του περιουσία, ενώ δήλωσε πως σκοπεύει να σπαταλά τουλάχιστον 2 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα για διαφημίσεις του στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.