Τι απάντησε ο Χρήστος Φερεντίνος για την ατάκα στην εκπομπή του που συζητήθηκε;

|
THESTIVAL TEAM

Πριν λίγες μέρες μια ατάκα του Χρήστου Φερεντίνου στους μικρούς διαγωνιζόμενους που συμμετείχαν στα εορταστικά επεισόδια του «Άκου τι είπαν» προκάλεσε αντιδράσεις.

Ποια ήταν αυτή; Ένα απόφθεγμα του Νίκου Καζαντζάκη «Όσο υπάρχουν παιδιά που πεινούν, Θεός δεν υπάρχει».

Ο παρουσιαστής απάντησε στο περιοδικό People για το περιστατικό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν κατάλαβα γιατί έγινε θέμα. Ένα παιδάκι βρήκε τη δύναμη να πει στην εκπομπή «δεν θα ‘θελα να υπάρχουν παιδάκια που πεινάνε» και πιάστηκα από αυτό λέγοντας την ατάκα του Καζαντζάκη «όσο υπάρχουν παιδιά που πεινούν, Θεός δεν υπάρχει». Ο Καζαντζάκης δεν το έγραψε αυτό για να πει πως δεν υπάρχει Θεός, αλλά για να τονίσει πόσο άσχημο είναι να πεινάνε παιδιά. Αυτό ανέφερα και μου την έπεσαν, στη λογική «κοίτα τι είπε στα παιδάκια!». Αυτοί που το είδαν έτσι «δεν έχουν τον Θεό τους». Φυσικά και δεν σημαίνει πως είμαι άθεος. Άλλωστε και ο Καζαντζάκης είχε βαθιά σχέση με τον Θεό. Τη ρήση του Καζαντζάκη την είπα για να προβληματιστούν κάποιοι. Πιο πολύ το είπα για να αφυπνίσω και να κινητοποιήσω».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.