Το “ξεκαθάρισμα” στο ΕΣΡ άμεσος στόχος της κυβέρνησης

|
THESTIVAL TEAM

Τη δέσμευση ότι θα προχωρήσει σε αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών σταθμών έχει αναλάβει η κυβέρνηση, τονίζοντας από την προηγούμενη ολιγόμηνη θητεία της, ότι είναι από τις βασικές προτεραιότητές της.

Ωστόσο, στο σχέδιό της αυτό παραμένει εμπόδιο ότι η αρμόδια για τις αδειοδοτήσεις Αρχή, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, συνεχίζει να λειτουργεί με 4 από τα 7 προβλεπόμενα μέλη, καθώς τα 3 (μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος) έχουν αποχωρήσει. Προκειμένου λοιπόν η κυβέρνηση να αποφύγει ενστάσεις επί των αδειοδοτήσεων λόγω της μειωμένης σύνθεσης του ΕΣΡ, επείγει η σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για να οριστούν τα νέα μέλη.

Σύμφωνα με το newsit, όμως, το “ξεκαθάρισμα” του ΕΣΡ, δεν περιορίζεται μόνο στην τοποθέτηση τριών νέων μελών, όσο και στην αντικατάσταση των τεσσάρων, μεταξύ των οποίων είναι και η Λίνα Αλεξίου, δημοσιογράφος και μητέρα της πρώην Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι το θέμα της αντικατάστασης δεν έχει τεθεί ως θέμα μόνο από κυβερνητικά στελέχη αλλά και από άλλα κόμματα. Άλλωστε τα μέλη του ΕΣΡ αποφασίζονται και διορίζονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και είθισται να προέρχονται από τις προτάσεις των περισσότερων κομμάτων.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.