Όλο και περισσότερες είναι οι καταγγελίες για συγκάλυψη δικτύου παιδοφιλίας στο Ουέστμινστερ τη δεκαετία του '80.

Δημοσιογράφος αναφέρει, ότι έφτασε στα χέρια του υλικό, που απεδείκνυε, πως o υπουργός Εσωτερικών της Μάργκαρετ Θάτσερ, Λίον Μπρίταν"έπνιξε" σχετικές καταγγελίες και εμπόδισε τη διερεύνησή τους.

Σύμφωνα με tanea.gr, ο δημοσιογράφος Ντον Χέιλ αναφέρει στην Daily Beast πως το καλοκαίρι του 1984 έφτασε στο γραφείο του στην μικρή τοπική εφημερίδα Bury Messenger μία βουλευτής των Εργατικών, η Μπάρμπαρα Καστλ, και του έδωσε τον επίμαχο φάκελο.

Ο φάκελος, λέει ο Χέιλ, έδειχνε πως ο Μπρίταν -έμπιστος της Θάτσερ- συγκάλυπτε τις καταγγελίες σε βάρος βουλευτών για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Ο ίδιος ο Μπρίταν δεν φαίνεται να ήταν μέλος του δικτύου, αλλά στον φάκελο φαινόταν ότι τους προστάτευε, ως πολιτικός προϊστάμενος των αρχών που θα έκαναν την όποια έρευνα.

Η Κάστλ ανέφερε στον Χέιλ, σύμφωνα με τα όσα λέει ο ίδιος, πως είχε απευθυνθεί προηγουμένως σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες αλλά κανείς δεν άγγιζε τον φάκελο ως τοξικό.

Μέσα σε λιγότερο από μία ημέρα, υποστηρίζει ο Χέιλ, στο γραφείο του είχε εμφανιστεί έξαλλος τοπικός βουλευτής του κόμματος του Μπρίταν που απαιτούσε να του παραδώσει όλα τα έγγραφα. Ο Χέιλ δεν το έκανε, αλλά στη συνέχεια, υποστηρίζει, ήρθε στο γραφείο του κλιμάκιο της αστυνομίας που πήρε το υλικό και του ανέφερε πως θα συλληφθεί εάν δημοσίευσε οτιδήποτε σχετικό.

Ο Μπρίταν, όπως και η Καστλ, πέθαναν πρόσφατα, όπως και αρκετοί άλλοι που εμπλέκονται στις θολές ακόμη αναφορές για το φερόμενο «δίκτυο» στο Ουέστμινστερ -οι περισσότερες καταγγελίες, και όσες υπήρχαν στον φάκελο για τον οποίο κάνει λόγο Χέιλ, είχαν συγκεντρωθεί από τον βουλευτή Τζέφρι Ντίκενς