Με τη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή να επανέρχεται στο παγκόσμιο προσκήνιο, η ανακύκλωση συσκευών είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον τομέα της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών κάθε είδους. Μέχρι σήμερα, ωστόσο, ήταν αδύνατο να ανακυκλωθούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Χάρη στην British American Tobacco Hellas και τη NOBACCO οι καταναλωτές έχουν πλέον τη δυνατότητα να ανακυκλώσουν το παλιό τους ηλεκτρονικό τσιγάρο ή την παλιά τους συσκευή θερμαινόμενου καπνού.

logo kampanias anakiklose to.jpg

Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα ανακύκλωσης υλοποιείται από την British American Tobacco Hellas και τη NOBACCO σε συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ. Με κεντρικό μήνυμα «Ανακύκλωσέ το, δεν θα γίνει καπνός» οι χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων καλούνται να ανακυκλώσουν τα παλιά τους ηλεκτρονικά τσιγάρα ή τις συσκευές θερμαινόμενου καπνού στους ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί στα καταστήματα NOBACCO. Αν αναρωτιέστε πόσες μπορεί να είναι αυτές οι συσκευές, μάθετε ότι στην Ελλάδα υπολογίζονται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο.

nobacco.jpg

Η πρωτοβουλία της British American Tobacco και της NOBACCO αξίζει συγχαρητήρια. Κι αυτό γιατί θα προστατεύσει το περιβάλλον από 112,5 τόνους πλαστικού και 270 τόνους μπαταριών.

Που και πως ανακυκλώνονται τα εναλλακτικά προϊόντα καπνίσματος

Όλες οι συσκευές θα μεταφερθούν σε μία από τις αδειοδοτημένες μονάδες επεξεργασίας που συνεργάζονται με την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ στην Ελλάδα, με στόχο την απομάκρυνση των βλαβερών ουσιών και την επανένταξη των αξιοποιήσιμων υλικών τους στην παραγωγική διαδικασία. 

Εκτιμάται ότι από την ανακύκλωση όλων των συσκευών που κυκλοφορούν στην αγορά μπορεί να εξοικονομηθεί λίθιο αξίας περίπου 3 εκατ. ευρώ, αλλά και σημαντικές ποσότητες άλλων μετάλλων, όπως κοβάλτιο, μαγγάνιο, νικέλιο και χαλκός τα οποία χρησιμοποιούνται από την αρχή σε νέες μπαταρίες με τον ίδιο χρόνο ζωής, ενώ απομακρύνονται εύφλεκτα υλικά όπως οι μπαταρίες λιθίου, που μπορούν να ξεκινήσουν πυρκαγιές.

"Για μια οικονομία που σέβεται το περιβάλλον"

"Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με στόχο όχι μόνο την ευαισθητοποίηση, αλλά και τη στροφή σε μια οικονομία που σέβεται το περιβάλλον. Οι συσκευές αυτές, που ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, χρειάζεται να ανακυκλωθούν με το σωστό τρόπο που να διασφαλίζει την ισορροπία στο περιβάλλον και ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση", ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco Ηellas κ. Θάνος Αυγερινός.

"Για εμάς στη NOBACCO η υποστήριξη του καταναλωτή πρέπει να εκτείνεται από την έρευνα αγοράς ενός προϊόντος μέχρι και την ολοκλήρωση της χρήσης του. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για προϊόντα τεχνολογίας αιχμής όπως οι εναλλακτικές του καπνίσματος συσκευές, οι οποίες εξελίσσονται συνεχώς με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κύκλο ζωής τους. Με το πρόγραμμα αυτό φέρνουμε πρώτοι στον κλάδο μας μια διεθνή τάση με σκοπό να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα, να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση των καταναλωτών και να τους δώσουμε έναν ακόμα ισχυρό λόγο να αποκτήσουν συσκευές τελευταίας τεχνολογίας", τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της NOBACCO κ. Μάρκος Μαρκόπουλος.

Ο Όμιλος της British American Tobacco δεσμεύεται διεθνώς για την εφαρμογή πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης. Παράλληλα, όλα τα χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά, η British American Tobacco Hellas οργανώνει δράσεις με στόχο την ουσιαστική προσφορά στον άνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας συμμετέχουν ενεργά σε πρωτοβουλίες με στόχο τη δημιουργία αξίας για την κοινωνία, όπως η δημιουργία του πρώτου Job Center στην Ελλάδα για την επανένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας, οι καμπάνιες ευαισθητοποίησης και οι δράσεις για την ποιότητα ζωής στην πόλη, καθώς και η εύρεση στέγης σε ανθρώπους που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.

Σχετικά με την British American Tobacco Hellas

Η British American Tobacco Hellas είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά προϊόντων καπνού και προϊόντων Επόμενης Γενιάς με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, υψηλές διακρίσεις σε θέματα απασχόλησης και έμφαση σε καινοτόμες πρωτοβουλίες. Η εταιρεία ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν διεθνή Όμιλο που λειτουργεί πάνω από 100 χρόνια, απασχολεί πάνω από 55.000 εργαζομένους και διαθέτει γκάμα με περισσότερα από 200 εμπορικά σήματα που διανέμονται σε πάνω από 200 αγορές.