Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα, παραλίες και ουζερί… Έχει φτάσει επιτέλους η ώρα των διακοπών και εσείς ονειρεύεστε παραλίες με κρυστάλλινα νερά όπου θα χαλαρώνετε καθημερινά διαβάζοντας το αγαπημένο σας βιβλίο ή παίζοντας ρακέτες. Αν δεν σας αρέσει το διάβασμα ή οι αθλοπαιδιές, μπορείτε πάντα να διασκεδάσετε παίζοντας παιχνίδια στο κινητό: από ρουλέτα έως φρουτάκια και παιχνίδια με χαρτιά, το online casino του NetBet έχει κυριολεκτικά τα πάντα!

Ωστόσο το καλοκαίρι συνήθως μας αφήνει με υπέροχες αναμνήσεις, μυρωδιά αντηλιακού (να θυμάστε ότι το περσινό αντηλιακό μπορεί να είναι επικίνδυνο) και κατεστραμμένα μαλλιά. Δεν είμαστε λίγοι άλλωστε αυτοί που αναγκαζόμαστε να κόψουμε τα μαλλιά μας τον Σεπτέμβριο, καθώς βρίσκονται σε αξιοθρήνητη κατάσταση.

Τι μπορείτε να κάνετε για να τα προστατεύσετε;

• Αρχικά, προσπαθήστε να αποφύγετε τις επιπλέον «τιμωρίες» στα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών. Διαδικασίες όπως η ντεκαπάζ, η βαφή με χρήση αμμωνίας, οι ισιωτικές ταλαιπωρούν πάρα πολύ τα μαλλιά σας.

• Προστατεύει τα μαλλιά σας από τον ήλιο: μπορείτε να καλύπτετε το κεφάλι σας με καπέλα, μπαντάνες ή να επιλέξετε να κάθεστε στη σκιά. Επίσης μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε τα ειδικά αντηλιακά για τα μαλλιά.

• Λούστε τα μαλλιά σας όταν χρειάζεται, αλλά όχι συχνότερα: Ένα πολύ χρήσιμο κόλπο, αν ιδρώνετε πολύ το καλοκαίρι και πρέπει να λούζεστε κάθε μέρα, είναι να βάλετε το σαμπουάν μόνο στις ρίζες και όχι κατά μήκος των μαλλιών ή στις άκρες. Τα μαλλιά σας θα είναι το ίδιο καθαρά αλλά οι άκρες δεν θα είναι τόσο ξηρές.

• Να χρησιμοποιείτε πάντα μαλακτική κρέμα. Ψάξτε για ένα προϊόν που να ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σας (ξηρά, λιπαρά, βαμμένα, εύθραυστα ...) και πάρτε το μαζί σας στις διακοπές.

• Μην χρησιμοποιείτε πλαστικές, μεταλλικές, παλιές ή ακατάλληλες βούρτσες: αμέσως μετά το λούσιμο, τα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα και μια ακατάλληλη βούρτσα μπορεί να τα καταστρέψει. Κατά την επιλογή βούρτσας θα πρέπει να επιλέξετε μία που να μην έχει πλαστικό ή μέταλλο. Ιδανικά, μια ξύλινη χτένα με αραιά δόντια είναι η καλύτερη επιλογή σας για το καλοκαίρι.

• Μην λούζετε τα μαλλιά σας πριν πάτε για μπάνιο! Τα φυσικά έλαια θα τα προστατέψουν, ως έναν βαθμό, από τον ήλιο και το αλάτι.

• Δοκιμάστε ένα ξηρό σαμπουάν: Αν θέλετε να αποφύγετε να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, αλλά δεν σας αρέσει καθόλου η αίσθηση της λιπαρότητας ή του ιδρώτα, μπορείτε να αγοράσετε ένα ξηρό σαμπουάν. Είναι γρήγορο, αποτελεσματικό και μυρίζει τέλεια.

• Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το πιστολάκι, το σίδερο για το ίσιωμα ή το ψαλίδι για τις μπούκλες. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά με τον αέρα και μην τα επιβαρύνετε με περιττή θερμότητα.

• Μαζέψτε τα μαλλιά σας: Μόλις στεγνώσουν τα μαλλιά σας (είναι πολύ σημαντικό να είναι στεγνά γιατί αλλιώς μπορεί να σπάσουν), προσπαθήστε να κάνετε αλογοουρά ή πλεξούδες. Όσο πιο εκτεθειμένα τα μαλλιά σας είναι στον ήλιο, τόσο το χειρότερο.

• Ιδανικά, θα πρέπει να κόψετε τα μαλλιά σας δύο εκατοστά πριν τις διακοπές. Με τον τρόπο αυτό, τα μαλλιά σας δεν θα έχουν ψαλίδα και θα μπορούν να αντιμετωπίσουν πιο εύκολα τις «αντίξοες» καλοκαιρινές θερμοκρασίες.