COSMOTE Fiber: 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και στην πόλη μας!

|
THESTIVAL TEAM

Ζεις στη Θεσσαλονίκη και θέλεις 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι; Τώρα έχεις αυτή τη δυνατότητα χάρη στο COSMOTE Fiber, που φέρνει και στο νομό Θεσσαλονίκης τις απεριόριστες δυνατότητες των οπτικών ινών μέχρι το σπίτι!

Η αρχή έγινε σε περιοχές των δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς και εντός του έτους και άλλες περιοχές του νομού θα μπορούν να απολαύσουν τα απίστευτα προνόμια του COSMOTE Fiber, του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα.

Πλέον, στον κεντρικό δήμο της πόλης αλλά και στην Καλαμαριά, 15.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση σε εγγυημένες ταχύτητες Internet 100 & 200Mbps, με δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης σε 1Gbps. 

Οι χρήστες έχουν 100% εγγυημένη ταχύτητα για downloading σε δευτερόλεπτα, online gaming χωρίς καθυστερήσεις, HD video χωρίς διακοπές, ενώ διατηρούν και όλες τις smart συσκευές τους ταυτόχρονα online, όπως ποτέ άλλοτε!

infographic COSMOTE FTTH_Thessaloniki.jpg

Έως το τέλος του 2019, η υποδομή Fiber Τo Τhe Home (FTTH) θα είναι διαθέσιμη σε ακόμα περισσότερες περιοχές του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και σε Πανόραμα, Ευκαρπία και Ωραιόκαστρο, αυξάνοντας σταδιακά την κάλυψη στον νομό σε πάνω από 55.000 γραμμές!

«Ο Όμιλος ΟΤΕ φέρνει την οπτική ίνα στα σπίτια των καταναλωτών. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα αναβάθμισης υποδομών των τελευταίων δεκαετιών, που φέρνει τη χώρα πιο κοντά στην Κοινωνία των Gigabit. Με την τεχνολογία, δημιουργούμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους», τόνισε στο Thestival.gr ο Chief Officer Τεχνολογίας & Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, Στέφανος Θεοχαρόπουλος.

COSMOTE FTTH Thessaloniki 3.jpg

Επιδότηση νέων συνδέσεων μέσω της δράσης Superfast Broadband

Όσοι επιθυμούν να απολαμβάνουν στο σπίτι τους τις αξεπέραστες ταχύτητες της οπτικής ίνας, δεν θα πρέπει να προβληματίζονται για το κόστος. Την απάντηση δίνει η δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, μέσω της οποίας μπορούν να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360. Η δράση υλοποιείται απλά με τη μέθοδο κουπονιού (voucher) που επιδοτεί το πάγιο του προγράμματος COSMOTE Double Play Fiberspeed με €13/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με €48.

Για τη διαθεσιμότητα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site www.sfbb.gr.

COSMOTE FTTH Thessaloniki 1.jpg

Η διαδικασία εγκατάστασης οπτικών ινών στο σπίτι σου

Η διαδικασία για εγκατάσταση οπτικών ινών συνοψίζεται στα παρακάτω βήματα:

– Επιθεώρηση κτιρίου: Ο μηχανικός του ΟΤΕ, σε συνεννόηση με εσένα και τον διαχειριστή της πολυκατοικίας (εφόσον διαμένεις σε πολυκατοικία), επισκέπτεται το κτίριο και συντάσσει τη μελέτη υλοποίησης της οπτικής υποδομής του.
– Κατασκευή οπτικής υποδομής: Ο εξουσιοδοτημένος συνεργάτης του ΟΤΕ, σε συνεννόηση με τον διαχειριστή, ξεκινά να κατασκευάζει την υποδομή οπτικής ίνας του κτιρίου.
– Υλοποίηση διασύνδεσης κατοικίας: Ο ίδιος συνεργάτης, σε συνεννόηση μαζί σου, προχωρά στην εγκατάσταση οπτικής ίνας σε οπτική πρίζα μέσα στο σπίτι σου.
– Ενεργοποίηση υπηρεσίας: Ο τεχνικός του ΟΤΕ έρχεται στο σπίτι σου, εγκαθιστά τον κατάλληλο εξοπλισμό και ενεργοποιεί την υπηρεσία.

COSMOTE FTTH Thessaloniki 2.jpg

Όμιλος ΟΤΕ, η εταιρεία των οπτικών ινών στην Ελλάδα

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών, το COSMOTE Fiber, ενώ βάσει του επενδυτικού πλάνου που υλοποιεί, το δίκτυο FTTH θα είναι διαθέσιμο έως το τέλος του 2019 σε 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και μεγάλα αστικά κέντρα.

Σταδιακά μέχρι το 2022, η κάλυψη FTTH αναμένεται να φθάσει τα 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ προβλέπεται ότι το δίκτυο θα καλύπτει με οπτικές ίνες και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.