Μία νέα εταιρεία με έμπειρα στελέχη στον κλάδο της ενέργειας και συγκεκριμένα στον τομέα των φωτοβολταϊκών έρχεται να μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες φωτοβολταϊκών (φ/β) εφαρμογών. Ο λόγος για την PV Solutions, που ιδρύθηκε πριν από λίγους μήνες από τον Απόστολο Γεωργιάδη, με μακροχρόνια ενασχόληση στον τομέα των φωτοβολταϊκών σε Γερμανία και Ελλάδα.

«Από τα μέσα του 2013, οι περισσότεροι από τους μεγάλους παίκτες της αγοράς έχουν αποχωρήσει από την Ελλάδα, με σημαντικότερη αποχώρηση της SMA. Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε στο δυναμικό της ελληνικής αγοράς, καθώς μετά την καταιγίδα βγαίνει πάντα ο ήλιος», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

Στόχος της PV Solutions είναι να διασφαλιστεί η μακροχρόνια λειτουργία και η μέγιστη οικονομική απόδοση κάθε φ/β σταθμού.

Προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι η ορθή λειτουργία όλων των λειτουργικών μερών (μετατροπείς φ/β γεννήτρια, Μ/Τ, δίκτυο). Οποιαδήποτε απόκλιση από την ορθή λειτουργία των παραπάνω μερών, οδηγεί στην υπολειτουργία ή ακόμα και στην πλήρη παύση της λειτουργίας του φ/β σταθμού.

Επομένως, η αδιάλειπτη λειτουργία αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα για τη μεγιστοποίηση της διαθεσιμότητας της ενεργειακής και κατ’ επέκταση της οικονομικής απόδοσης του φ/β σταθμού. Στην περίπτωση σφάλματος, θα πρέπει η ενημέρωση να είναι έγκαιρη, αλλά και έγκυρη, έτσι ώστε να γίνει η ορθή διάγνωση και κατ’ επέκταση αποκατάσταση της βλάβης.

Οι μηχανικοί της PV Solutions διετέλεσαν μηχανικοί της εταιρείας SMA-Hellas καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας της στην ελληνική αγορά και συνέβαλαν άμεσα στην επιτυχημένη πορεία της SMA (εγκατεστημένη ισχύς SMA > 1400MWp). Με την μακροχρόνια εμπειρία τους αξιολογούν την λειτουργία των ήδη υφισταμένων φ/β σταθμών και κατά περίπτωση βελτιστοποιούν την απόδοσή τους.

pv-1.png

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τα πακέτα υπηρεσιών της PV Solutions.

Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία δείτε ΕΔΩ.