PV Solutions: Ολοκληρωμένες υπηρεσίες φωτοβολταϊκών εφαρμογών

|
THESTIVAL TEAM

Μία νέα εταιρεία με έμπειρα στελέχη στον κλάδο της ενέργειας και συγκεκριμένα στον τομέα των φωτοβολταϊκών έρχεται να μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες φωτοβολταϊκών (φ/β) εφαρμογών. Ο λόγος για την PV Solutions, που ιδρύθηκε πριν από λίγους μήνες από τον Απόστολο Γεωργιάδη, με μακροχρόνια ενασχόληση στον τομέα των φωτοβολταϊκών σε Γερμανία και Ελλάδα.

«Από τα μέσα του 2013, οι περισσότεροι από τους μεγάλους παίκτες της αγοράς έχουν αποχωρήσει από την Ελλάδα, με σημαντικότερη αποχώρηση της SMA. Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε στο δυναμικό της ελληνικής αγοράς, καθώς μετά την καταιγίδα βγαίνει πάντα ο ήλιος», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

Στόχος της PV Solutions είναι να διασφαλιστεί η μακροχρόνια λειτουργία και η μέγιστη οικονομική απόδοση κάθε φ/β σταθμού.

Προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι η ορθή λειτουργία όλων των λειτουργικών μερών (μετατροπείς φ/β γεννήτρια, Μ/Τ, δίκτυο). Οποιαδήποτε απόκλιση από την ορθή λειτουργία των παραπάνω μερών, οδηγεί στην υπολειτουργία ή ακόμα και στην πλήρη παύση της λειτουργίας του φ/β σταθμού.

Επομένως, η αδιάλειπτη λειτουργία αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα για τη μεγιστοποίηση της διαθεσιμότητας της ενεργειακής και κατ’ επέκταση της οικονομικής απόδοσης του φ/β σταθμού. Στην περίπτωση σφάλματος, θα πρέπει η ενημέρωση να είναι έγκαιρη, αλλά και έγκυρη, έτσι ώστε να γίνει η ορθή διάγνωση και κατ’ επέκταση αποκατάσταση της βλάβης.

Οι μηχανικοί της PV Solutions διετέλεσαν μηχανικοί της εταιρείας SMA-Hellas καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας της στην ελληνική αγορά και συνέβαλαν άμεσα στην επιτυχημένη πορεία της SMA (εγκατεστημένη ισχύς SMA > 1400MWp). Με την μακροχρόνια εμπειρία τους αξιολογούν την λειτουργία των ήδη υφισταμένων φ/β σταθμών και κατά περίπτωση βελτιστοποιούν την απόδοσή τους.

pv1.png

Η PV Solutions σε συνεργασία με τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β) διοργανώνει αγροτική εσπερίδα με θέμα «Εικονικός ενεργειακός συμψηφισμός» και αφορά επαγγελματίες αγρότες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 8 Ιουνίου, στις 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κουφαλίων.

Θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της PV Solutions και της Τράπεζας Πειραιώς αντίστοιχα για ενημέρωση σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο, την υλοποίηση και προμήθεια ολοκληρωμένων φωτοβολταϊκών συστημάτων όπως και σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδοτικών προϊόντων. Θα παρευρεθούν επίσης εκπρόσωποι της εταιρίας PV Live και Krannich Solar, οι οποίοι θα αναφερθούν αντιστοίχως στην απομακρυσμένη παρακολούθηση των φ/β συστημάτων σε πραγματικό χρόνο και ότι ισχύει και αφορά στις εργοστασιακές εγγυήσεις του φ/β εξοπλισμού.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τα πακέτα υπηρεσιών της PV Solutions.

Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία δείτε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.