H συνταγή της εβδομάδας: Φρέσκιες γαρίδες και μία πικάντικη σάλτσα “κοκτέιλ”

|
THESTIVAL TEAM

Μύρισε θάλασσα στα εργαστήρια μαγειρικής του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ. Οι σπουδαστές του Τομέα Τουρισμού & Επισιτισμού και ο σεφ-καθηγητής Παπαδάκης Σάκης μαγείρεψαν φρέσκιες γαρίδες και μία πικάντικη σάλτσα ‘’Κοκτέιλ’’.

Τα πιάτα άδειασαν στην στιγμή, τα αρώματα θύμισαν καλοκαίρι και όλοι στο τέλος απόλαυσαν τις τέλειες αυτές γαρίδες με την αγαπημένη  δροσερή σάλτσα που τις συνόδευσε.

Τηγανιτές γαρίδες με σάλτσα κοκτέιλ

garid-1.jpg

Υλικά για την σάλτσα

50 γρ μαγιονέζα

25 γρ κέτσαπ

1 κ.γ κονιάκ

1 κ.γ ταμπάσκο

1.κ.γ αγριοράπανο

Υλικά για τις γαρίδες

10 γαρίδες καθαρισμένες (κρατάμε κεφάλι και ουρά)

100 γρ κόρν φλάουρ

50 γρ αλεύρι

1 κ.γ αλάτι

1 κ.γ σκόνη τζίντζερ

1 λίτρο λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Σκουπίζουμε καλά τις γαρίδες με χαρτί και τις πανάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε πρώτα ανακατέψει. Χτυπάμε ελαφρώς να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε σε δυνατή φριτούρα για 2-3’. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνα και σερβίρουμε με την σάλτσα κοκταίηλ.

 garid-2.jpg

Τα ονόματα των σπουδαστών: Γκιόζι Κλάιντι, Gjoleka Klodian, Αναστασιάδου Σαββίνα, Δουρός Ιωάννης, Καφφές Τηλέμαχος, Ντανίλοφ Γεώργιος, Περγαμηνός Ανδρέας, Χρυσός Αναστάσιος, Σελιμάι Εσνάιντι, Ταhir Stiljan, Kαρμοίρης Ηρακλής, Γιτόπουλος Μάριος, Κωνσταντίου Ευθαλία, Πέρε Αλέξανδρος, Ρουμελιώτης Κώστας

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.