Η αλήθεια είναι πως η ζήλια είναι πολύ δύσκολο πράγμα στις σχέσεις και πολλές φορές μπορεί και να τις καταστρέψει. Γι’αυτό και σου έχουμε ετοιμάσει μερικά tips που θα βοηθήσουν να μειώσεις τη ζήλια που νιώθεις για τον σύντροφό σου ή να τον κάνεις να μην ζηλεύει.

Tip #1: Αναρωτήσου για ποιον λόγο ζηλεύεις τον αγαπημένο σου. Πριν κάνεις το οτιδήποτε θα πρέπει να κατανοήσεις για ποιο λόγο κάποιος άλλος άνθρωπος σου βγάζει ανασφάλεια. Το ίδιο θα πρέπει να κάνεις ακόμα και αν ο σύντροφός σου είναι πολύ ζηλιάρης. Του έχεις δώσει αφορμές για να σε ζηλεύει;

Tip #2: Αν η σχέση σου είναι σταθερή, με γερές βάσεις και χωρίς ανασφάλειες τότε πρέπει να ψάξεις βαθιά μέσα σου για να βρεις τους λόγους που ζηλεύεις. Η ψυχανάληση και ο διαλογισμός πάντα βοηθάνε ώστε να βελτιώσουμε τέτοιου είδους χαρακτηριστικά.

Tip #3: Δούλεψε την αυτοπεποίθησή σου. Όσο πιο ζηλιάρης είναι ένας άνθρωπος τόσο πιο ανασφαλής είναι. Για να μπορέσεις να πάψεις να ζηλεύεις θα πρέπει να νιώθεις τρομερή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση με τον εαυτό σου.

Tip #4: Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους ανθρώπους. Το να βάζεις τον σύντροφό σου σε διαδικασία να ψηφίζει ποια από τις φίλες σου είναι πιο όμορφη από σένα  είναι εντελώς λάθος κίνηση.

Πηγή: faysbook.gr