Κεφάλαιο «γάμος». Η προετοιμασία για το Μυστήριο μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να διαρκέσει ακόμα και έναν χρόνο, με τους επιστήμονες να έχουν μία πολύ σημαντική αποκάλυψη να μας παρουσιάσουν.

Μια αποκάλυψη που αφορά στο budget του γάμου, το οποίο φέρεται να σχετίζεται άμεσα με την πρόβλεψη επιτυχίας της σχέσης των δύο συντρόφων στο σύνολό της. Τι εννοούμε;

Ότι πλέον είμαστε σε θέση να προβλέψουμε ένα πιθανό διαζύγιο ήδη από τη στιγμή που θα πατήσουμε το πόδι μας στη δεξίωση του γάμου. Έρευνα των Αμερικανών οικονομικών επιστημόνων Andrew Francis-Tan και Hugo Mialon, η οποία βασίστηκε στη μελέτη 3.000 γάμων που τελέστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζει πως τα χρήματα που θα ξοδέψει κάθε ζευγάρι για την τελετή του γάμου του, είναι αντιστρόφως ανάλογα της επιτυχίας της σχέσης.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το δαχτυλίδι με το οποίο η μέλλουσα νύφη δέχτηκε την πρόταση του γάμου από τον αγαπημένο της. Οι ειδικοί, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως όσο πιο οικονομικό είναι, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει το ζευγάρι να μείνει μαζί και αγαπημένο.

«Από το δείγμα αντρών που εξετάσαμε, όσοι ξόδεψαν χρήματα από 2.000 δολάρια έως 4.000 δολάρια για το δαχτυλίδι που έκαναν την πρόταση γάμου στη σύντροφό τους, είχαν 1,3 πιθανότητα παραπάνω να πάρουν διαζύγιο, σε σχέση με εκείνους που έδωσαν από 500 δολάρια έως 2.000 δολάρια», υποστήριξαν οι ερευνητές.

Αυτό πιθανότητα έχει να κάνει με την έμφαση που δίνει το ζευγάρι στην «ικανοποίηση των τρίτων». Την προσπάθειά του, δηλαδή, να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους του, ξεχνώντας τα πραγματικά ωραία και ουσιαστικά.

Κάτι που συνεχίζει να υφίσταται στον έγγαμο βίο.

Αυτό που δεν θα μπορούσε να μην τονιστεί, πάντως, είναι το γεγονός πως όταν δύο σύντροφοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τη μεταξύ τους σχέση, δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα να αρκεστούν στα λίγα και να ζήσουν τη στιγμή…

Πηγή: limeandlife.com