Αυτή είναι η συνήθεια που καταστρέφει τις ερωτικές σχέσεις!

|
THESTIVAL TEAM

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πολλές φορές απομακρύνονται και γίνονται ψυχροί όταν προκύπτουν σημαντικές ή ασήμαντες διαφωνίες. Σύμφωνα με νέα μελέτη το λεγόμενο «παιχνίδι της σιωπής» ακολουθεί συχνά ένα μοτίβο απαίτησης/απόσυρσης, δηλαδή ο ένας εκ των δύο συντρόφων απαιτεί, κριτικάρει ή παραπονιέται ενώ ο άλλος αποσύρεται παθητικά και αμυντικά.

Αναλύοντας 74 παλαιότερες μελέτες σχετικά με το φαινόμενο αυτό, οι ερευνητές κατάφεραν να κατανοήσουν καλύτερα τι συμβαίνει στη σχέση όταν αυτή η συνήθεια μπαίνει για τα καλά στη ζωή των ζευγαριών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μοτίβο απαίτησης/απόσυρσης είναι εξαιρετικά συχνό και επηρεάζει το άτομο τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά.

Η τακτική αυτή φάνηκε να συνδέεται με το αυξημένο στρες, την κατάθλιψη, τις αυξημένες πιθανότητες χωρισμού και διαζυγίου αλλά και με τη σωματική βία. Η αρνητική επίδραση είναι αισθητή ασχέτως ποιο από τα δύο φύλα επιτίθεται και ποιο παραμένει παθητικό.

Η επίλυση οποιασδήποτε διαφωνίας απαιτεί σαφώς ωριμότητα, ψυχραιμία και εποικοδομητική συζήτηση, ώστε να εκθέσει καθεμιά από τις δύο πλευρές τις ενστάσεις της και να βρεθεί εν τέλει μια μέση λύση.

Πηγή: faysbook.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.