Οι άντρες ή οι γυναίκες κοιμούνται πιο γρήγορα μετά το σεξ;

|
THESTIVAL TEAM

Σίγουρα του έχεις γκρινιάξει και εσύ. Λίγο μετά το σεξ, ξεραίνεται δίπλα σου χωρίς δεύτερη σκέψη. Ή μήπως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Μια πρόσφατη έρευνα έρχεται να ανατρέψει τον πιο μεγάλο αστικό μύθο που θέλει τους άντρες να κοιμούνται πρώτοι μετά το σεξ. Σύμφωνα με αυτή άντρες και γυναίκες αποκοιμιώνται πρώτοι στο ίδιο ποσοστό.  Και όχι μόνο αυτό…  Οι γυναίκες κοιμούνται πιο γρήγορα όταν το ζευγάρι πέφτει στο κρεβάτι και δεν έχει προηγηθεί η ερωτική πράξη.

«Ίσως αυτό συμβαίνει γιατί οι άντρες ενστικτωδώς παραμένουν ξύπνιοι, ως άλλοι φύλακες, για να μην χάσουν το ταίρι τους ή γιατί προσπαθούν να την δελεάσουν ώστε να κάνουν σεξ», αναφέρει η αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας του Albright College , Susan Hughes «Το να πέφτεις για ύπνο πριν τον σύντροφό σου ίσως είναι ένας μη συνειδητός τρόπος να αποφύγεις τις κουβέντες τις δέσμευσης μετά το σεξ», δήλωσε λίγο αργότερα η Susan Hughes, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά και βάζοντας πολύ κόσμο σε σκέψεις.

Η έρευνα όμως, που πραγματοποιήθηκε από εξελικτικούς ψυχολόγους του πανεπιστημίου του Michigan και του Albright College της Πενσυλβάνια, δεν μελέτησε μόνο το συγκεκριμένο τομέα αλλά ανέλυσε και το πώς η επιθυμία του ενός συντρόφου να κοιμηθεί είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιθυμία του άλλου για  μια τρυφερή αγκαλιά.

«Όσο πιο πολύ θέλει κάποιος να κοιμηθεί μετά το σεξ τόσο πιο πολύ ο σύντροφος του θέλει να αγκαλιάσει και να ανταλλάξει τρυφερές στιγμές μαζί του», εξηγεί ο Daniel Kruger υπεύθυνος της  έρευνας στο πανεπιστήμιο του  Michigan.

Οι συμμετέχοντες (456 άτομα και των δύο φύλων), εκτός από τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν απάντησαν και σε δύο απλές ερωτήσεις, «Ποιος κοιμάται μετά το σεξ;» και «Ποιος πέφτει πρώτος για ύπνο όταν πάτε στο κρεβάτι χωρίς να έχει προηγηθεί σεξ;». Τα αποτελέσματα έδειξαν πως  όσοι είχαν δηλώσει ότι οι σύντροφοί τους προτιμούν τον ύπνο μετά από τη συνεύρεση, είχαν περισσότερη ανάγκη από αγκαλιές και τρυφερές στιγμές.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η συντριπτική πλειοψηφία των ερευνών μελετά το χρονικό διάστημα που οδηγεί στο σεξ, αν και η ανάλυση των συμπεριφορών που ακολουθούν τη συνουσία είναι εξίσου σημαντική!

Πηγή: faysbook.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.