Με μία ανάρτησή του στο Facebook ο Χάρης Ρώμας έκανε γνωστό, μετά τη χθεσινή καταδικαστική απόφαση κατά των δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη ότι η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας, η μητέρα της Κυριακή, ο πατέρας της Γιάννης και ο μικρότερος αδελφός της Πέτρος Τοπαλούδης είχαν παρακολουθήσει την τελευταία παράσταση –πριν απαγορευτεί η λειτουργία των θεάτρων λόγω της πανδημίας- της κωμωδίας «Ο βαφτιστικός της κυρίας» στον Πολυχώρο «Αθηναΐς».

rax.jpg

Ο Χάρης Ρώμας που είχε αναλάβει τη μετάφραση-διασκευή, τη σκηνοθεσία και πρωταγωνιστούσε στη γαλλική φάρσα στην οποία βασίστηκε η περίφημη οπερέτα «Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακκελαρίδη, κοινοποίησε μία φωτογραφία μαζί με τον αδερφό και τον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, από τα παρασκήνια του θεάτρου, σημειώνοντας στην ανάρτησή του: «Ο κύριος και η κυρία Τοπαλούδη αλλά και ο μονάκριβος αδερφός της μαρτυρικής Ελένης, ζήτησαν να έρθουν στο θέατρο και μάλιστα αυτό έγινε στην τελευταία παράσταση του «Βαφτιστικού της κυρίας» δεδομένου ότι από την επόμενη ημέρα αποφασίστηκε να κλείσουν τα θέατρα λόγω κορωνοιού.

Είχα αποφασίσει να μην πω τίποτα μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη και να βγει η απόφαση που όλοι περιμέναμε.

Τώρα που η οικογένεια αισθάνεται ότι η Ελένη δικαιώθηκε (εν μέρει βέβαια) τους εκφράζω τον σεβασμό μου και την συγκίνησή μου για όσα φοβερά τους συνέβησαν.

Η τιμή για το ότι επέλεξαν την παράσταση μου ώστε να ξεφύγουν δύο ώρες από τον ζόφο που τους ακολουθεί είναι τεράστια Και φυσικά μέσα μου ξέρω ότι και αυτές τις δύο ώρες η απόδραση ήταν προσχηματική. Και η ταφόπλακα της Ελένης ήταν εκεί και πίεζε με δύναμη το στήθος τους.

Ας γίνει η Ελένη σύμβολο για όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται για να γλυτώσουν την κακοποίηση και τα ακόμη χειρότερα. Ας κάνουμε όλοι ένα «τείχος» για να τις προστατεύσουμε».