Την άποψη ότι δεν υπήρξε καμία μέριμνα για τους καλλιτέχνες εν μέσω κορωνοϊού επισήμανε ο Γιάννης Κότσιρας.

Μιλώντας στην εκπομπή "Live News" με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο τραγουδιστής τόνισε: «Όλο αυτό που συμβαίνει είναι τραγικό και το λέω μέσα από την ψυχή μου διότι στη χώρα του πολιτισμού η μόνη μέριμνα που δεν υπήρξε στα μέτρα, ήταν για τον πολιτισμό. Ακούμε χώρες να έχουν εκταμιεύσει χρήματα για τον πολιτισμό. Η Ισπανία ανοίγει τις σκηνές της, που έχει και μεγαλύτερο πρόβλημα από εμάς και στην Ελλάδα ούτε καν μας αναφέρουν. 150 χιλιάδες άνθρωποι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους απαγορευμένοι από την κοινωνία, απαγορευμένοι από το επάγγελμά τους. Είναι μία εποχή που δεν έχουν σταματήσει τα έξοδα. Είμαστε από τις μόνες χώρες στον κόσμο που ας πούμε τα στεγαστικά δάνεια και τα δάνεια γενικότερα, δεν τα έχουν σταματήσει», ανέφερε ο Γιάννης Κότσιρας.

«Πάντα σε εμάς απευθύνονται όταν μας χρειάζονται. Πήραμε πρωτοβουλία να κλείσουμε τα μαγαζιά μας, πριν το πει η κυβέρνηση φοβούμενοι και στηρίζοντας όλη αυτήν την ιστορία. Και η απάντηση είναι ότι τώρα που εμείς είμαστε άνεργοι ότι απλά δεν υπάρχουμε. Ίσως αν εξαφανιστούμε εντελώς, τότε να ανακαλύψουν την ύπαρξή μας», πρόσθεσε ο Γιάννης Κότσιρας.

«Δεν έχει ζητήσει κανένας από εμάς επιδόματα. Κανονικά θα έπρεπε γιατί και εμείς εργαζόμενοι είμαστε. Ζητάμε να δουλέψουμε. Ας πάρει η κυβέρνηση, τώρα που ανοίγουν τα πράγματα, τα παραδείγματα του τι κάνουν οι άλλες χώρες που θα κάνουν συναυλίες. Εμείς γιατί όχι; Υπάρχει τρόπος, με μέτρα. Το κάνουν χώρες με μεγαλύτερο πρόβλημα από εμάς», κατέληξε ο γνωστός τραγουδιστής.