Μια τυχαία συνάντηση με τον Μιχάλη Ασλάνη στο λεωφορείο ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η Βίκυ Κουλιανού την λαμπρή καριέρα της στο χώρο της μόδας. Έχει περπατήσει στις παγκόσμιες πασαρέλες μόδας, επιδεικνύοντας δημιουργίες κορυφαίων μόδιστρων.

Armani, Ferre, Valentino, Versace, Dior, Yves Saint Laurent είναι μόνο κάποιοι από αυτούς με τους οποίους έχει κατά καιρούς συνεργασθεί. Στιγμές από τα catwalk στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι μοιράστηκε πρόσφατα και με τους διαδικτυακούς της φίλους στο instagram.Έχει φωτογραφηθεί για διάσημα περιοδικά του εξωτερικού και σήμερα, στα 52 της, συνεχίζει να ποζάρει με τον ίδιο ακαταμάχητο τρόπο. Once a model always a model!

Η καριέρα της στο μόντελινγκ όμως έδωσε τη σκυτάλη σε αυτή της υποκριτικής αφού πλέον η Βίκυ Κουλιανού παίζει σε ταινίες, σειρές και θεατρικές παραστάσεις, λίγο αργότερα σε μία δική της σειρά ρούχων και συχνά σε διάφορα επιχειρηματικά βήματα. Είναι μια γυναίκα που συνεχίζει να δουλεύει σκληρά για να ζήσει.

«Αφού είδα τον Μιχάλη και έπειτα από παρότρυνση μιας φίλης της μητέρας μου αποφάσισα να πάω στο πρακτορείο που μου είχε πει. Έτσι έχοντας μαζί μου την μητέρα μου, την θεία μου, τις φίλες της και τις ξαδέλφες μου πήγαμε όλες μαζί στο πρακτορείο της Μαίρης Δρακοπούλου. Με το που με βλέπει η Μαίρη μου λέει “Θα σε στείλω στο casting της Levis”… “Της είπα…τι να πάω να κάνω εκεί;” “Θα πας εκεί και βλέπουμε” μου απαντά εκείνη. Πήγα λοιπόν στο πρώτο casting και έκλεισα αμέσως την δουλειά» εξηγεί στο Πρώτο Θέμα.

Στα 17 της η Δρακοπούλου αποφασίζει να την στείλει για δυο ημέρες στην Ιταλία καθώς την είχαν ζητήσει από το showroom του Versace. «Ενα χρόνο πριν τελειώσω το λύκειο μου λέει η Δρακοπούλου πως έπρεπε μα πάω στην Ιταλία για δύο μέρες γιατί με είχαν ζητήσει από το show του Versace που είχαν δει μόνο φωτογραφίες μου. Αν και ήταν να μείνω μόνο για δύο μέρες, τους άρεσα και τελικά κάθισα μια εβδομάδα. Εκεί γνώρισα και τον ίδιο τον σχεδιαστή που ήταν ένας εκπληκτικός άνθρωπος και αγαπούσε πολύ την Ελλάδα» λέει η Βίκυ Κουλιανού στην ίδια συνέντευξη. Μετά από αυτό το ταξίδι άλλαξαν όλα για εκείνη.