Ανεξίτηλη στις μνήμες όλων μας έχει μείνει η πριγκίπισσα Νταϊάνα για την αμεσότητα του χαρακτήρα της και το έντονο ταμπεραμέντο της, αν και έχουν περάσει 22 χρόνια από τον αιφνίδιο θάνατο της.

Μία από τις πιο έντονες στιγμές της, ήταν τον Νοέμβριο του 1985, όταν βρέθηκε μαζί με τον Πρίγκιπα Κάρολο στον Λευκό Οίκο στο πλαίσιο επίσημης συνάντησης με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν και τη σύζυγό του, Νάνσι.

Εκείνο το βράδυ, λοιπόν, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, δεν δίστασε να χορέψει -και να το ευχαριστηθεί με την ψυχή της- με τον Τζον Τραβόλτα.

Η Νταϊάνα είχε μαγέψει άπαντες με το μακρύ, βελούδινο, μαύρο φόρεμα με την υπογραφή του Βίκτορ Έντελσταιν.

Τον Ιούνιο του 1997 η ίδια είχε δημοπρατήσει το πανέμορφο φόρεμα και συγκέντρωσε 500.000 ευρώ τα οποία δόθηκαν σε οργανώσεις κατά του ΗΙV.

Τον ερχόμενο Δεκέμβριο, το φόρεμα θα δημοπρατηθεί για δεύτερη φορά με τιμή εκκίνησης τις 400.000 ευρώ. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου από τον οίκο Kerry Taylor Auctions και η εκπρόσωπός του δήλωσε σχετικά: «Αυτό είναι πραγματικά ένα από τα πιο iconic φορέματά της. Οι φωτογραφίες της την ώρα που ο γοητευτικός Τζον Τραβόλτα τη στριφογυρίζει στην κεντρική σκηνή στον Λευκό Οίκο προκάλεσαν αίσθηση εκείνη την εποχή και παραμένουν αξιομνημόνευτες ακόμα και σήμερα. Ήταν μια έντονη και ώριμη επιλογή για μια τόσο νέα πριγκίπισσα και εντυπωσίασε τους πάντες εκείνο το βράδυ».