Στην αποχώρησή του από τον ΣΚΑΙ και τη μεταγραφή του στον ΑΝΤ1, αλλά και στο MasterChef αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Ευτυχείτε” και την Έλενα Πολυκάρπου.

«Έφυγα από τον ΣΚΑΙ και υπέγραψα με τον ΑΝΤ1. Έφυγα από τον ΣΚΑΙ γιατί αυτά τα πράγματα αλλάζουν, έτσι είναι η ελληνική τηλεόραση. Φεύγεις από τον έναν, πας στον άλλον, κάποια στιγμή μπορεί να ξαναγυρίσεις κλπ…

Το MasterChef είναι εκπομπή μαγειρικής γιατί είναι μια εκπομπή που ασχολείται με το φαγητό. Τώρα η εξέλιξή του έχει να κάνει με το τι θέλουν οι τηλεθεατές. Τα κανάλια πάντα κοιτάνε τους τηλεθεατές.

Εγώ προσπάθησα να πω τον δικό μου τρόπο σκέψης, ο οποίος δεν ήταν ο ίδιος με το τι ήθελε να κάνει το κανάλι. Δεν μπορούσα να εξυπηρετήσω το στοιχείο του ριάλιτι. Δεν μπορούσα επίσης να υιοθετήσω μια πιο σκληρή στάση απέναντι στα παιδιά.

Δεν μετάνιωσα που είπα όχι στο MasterChef, εγώ είχα χτίσει την καριέρα μου, είχα χτίσει τη ζωή μου, ήταν ένα κόνσεπτ που το υπηρέτησα πάρα πολλά χρόνια και με βοήθησε πάρα πολύ», είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.