Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος, ο ηθοποιός που έχει λατρευτεί από το τηλεοπτικό κοινό για τη συμμετοχή του στη δραματική σειρά εποχής, «Άγριες Μέλισσες», μίλησε στην εκπομπή «The 2Night Show» για τον «Γιάννο» και τις δραματικές απαιτήσεις του ρόλου, το bullying που δεχόταν από τους συμμαθητές του όταν ζύγιζε πολλά κιλά ενώ, μοιράζεται τα πολλά μηνύματα που λαμβάνει καθημερινά από παιδιά που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

«Είχε ανακοινωθεί μια οντισιόν τον Απρίλιο, εγώ ήμουν σε μια περίεργη φάση της ζωής μου, αν θα συνεχίσω ή όχι, αν θα ασχοληθώ με το θέατρο ξανά ή τα παρατάω όλα και κάνω αυτό που έχω σπουδάσει. Εγώ επειδή δουλεύω από το 2009, από το πρώτο έτος της δραματικής σχολής, κάτι μου έλειπε στη ζωή μου, ήθελα να κάνω κάτι άλλο, αλλά δεν ερχόταν. Ήμουν έτοιμος να παρατήσω την υποκριτική, είχα και οικονομικό θέμα.

Αναγκαζόμουν να κάνω κι άλλες δουλειές για να τα βγάζω πέρα. Στα 32 μου δεν μπορώ να έχω χορηγούς τους γονείς μου. Ήρθε η οντισιόν, κι επειδή έχω περάσει από διάφορα κάστινγκ για σίριαλ, είπα θα δώσω μια τελευταία ευκαιρία. Μου φάνηκε και τρομερή εμπειρία η σειρά εποχής και τρομερό όλο αυτό που συνέβαινε. Έστειλα το βιογραφικό, με κάλεσαν, πήγα 5-6 φορές, και τελικά έμαθα ότι θα είμαι και θα κάνω αυτό το ρόλο.

Μελέτησα στο ίντερνετ το πώς είναι οι σχιζοφρενείς, ήμουν σε διαρκή επικοινωνία με την Μελίνα Τσαμπάνη που έχει γράψει το καταπληκτικό σενάριο και την ομάδα της. Μελέτησα αυτούς τους ανθρώπους, πώς είναι να ακούς φωνές… Βγήκα στο δρόμο, έβλεπα πρόσωπα σκυμμένα, να κοιτούν κάτω, μελαγχολικά, που σημαίνει έντονη κατάθλιψη όλο αυτό και ζόρια πολλά. Έβλεπα ένα πρόσωπο που με ενδιέφερε και το έβαζα στον Γιάννο, τις κινήσεις του, το σώμα του», είπε ο Ιωάννης Αθανασόπουλος.