Μ. Πουλικάκος: “Μόλις έπεσε το σκοτάδι άκουγες παντού εκρήξεις…” (VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Η Ελεονώρα Μελέτη υποδέχτηκε στην εκπομπή της, τον Μιχάλη Πουλικάκο, τον πιλότο που πριν από σχεδόν δύο χρόνια έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στο ξενοδοχείο του τρόμου στο Αφγανιστάν, όπου Ταλιμπάν έκαναν τρομοκρατική επίθεση. Στην εκπομπή Μεσάνυχτα, περιγράφει καρέ καρέ την 14ωρη ομηρία του.

Ο Μιχάλης Πουλικάκος θυμάται με λεπτομέρειες την τρομοκρατική επίθεση που παρά λίγο να του κοστίσει τη ζωή και εξηγεί γιατί παρέμεινε στο Αφγανιστάν μετά την επίθεση.

«Ως πιλότος αναζητούσα της περιπέτεια, γι’ αυτό δέχθηκα τη δουλειά στο Αφγανιστάν! Το Αφγανιστάν είναι εμπόλεμη ζώνη και κάθε μέρα χάνονται ζωές από βομβιστικές επιθέσεις. Μας έσωσε το γεγονός ότι πήγαμε πρώτοι για φαγητό! Θα ήμασταν τα πρώτα θύματα αν δεν είχαμε φύγει άμεσα.

Οι τρομοκράτες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και μπήκαν πυροβολώντας στο εστιατόριο. Μόλις έπεσε το σκοτάδι άκουγες παντού εκρήξεις, φωνές, πυροβολισμούς. Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα στη ζωή μου ήταν όταν είδα ζωντανό το συνάδελφο μου.

Με πυροβόλησε ελεύθερος σκοπευτής 20 εκατοστά πάνω από το κεφάλι μου. Ο συνάδελφος μου ήταν κρυμμένος στο στρώμα του κρεβατιού για 12 ώρες!

85 φίλοι και συνάδελφοι σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση. Η σύζυγος μου είναι ηρωίδα», είπε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Πουλικάκος.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.