Ο Μελέτης Ηλίας σε συνέντευξή του, μεταξύ άλλων μίλησε για την περίοδο που έμεινε άνεργος.

Κάνετε πάλι φέτος και θέατρο και τη-εόραση. Πόσο κουραστικό είναι;

«Επειδή έχω περάσει από ανεργία, το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχω και θέατρο και τηλεόραση μπο-ρεί να είναι από τη μία κουραστικο, από την άλλη όμως, όπως λέω συνέχεια στον εαυτό μου, "ευτυχώς που έχω δουλειά"! Επίσης υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν πολύ πιο δύσκολες δουλειές από εμάς τους ηθοποιούς, με ατέλειωτα και άκρως απαιτητικά ωράρια, οπότε το να παραπονιέμαι εγώ επειδή έχω και γυρίσματα και θέα-τρο το θεωρώ κάπως σαν ύβρη».

Στο παρελθόν ήσασταν σχεδόν αμιγώς θεατρικός ηθοποιός, Η τηλεόραση πιστεύετε σας έκανε πιο γνωστό;

«Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, εκείνο που έχει αλλάξει τα τελευταία 5 χρόνια είναι κυρίως τα οικονομικά. Όταν ένας ηθοποιός δουλεύει μόνο στο θέατρο, τα λεφτά που παίρνει είναι ίσα ίσα για να τελειώσει ο μήνας, κυρίως αν είναι οικογενειάρχης. Κάνοντας όμως και τηλεόραση, έχεις και έναν μισθό, που μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλος όσο παλιά, σε βοηθά όμως να ζεις χωρίς να έχεις διαρκώς στο μυαλό σου μια βασανιστική "διαίρεση". Χωρίς δηλαδή να πρέπει να υπο-λογίζεις πόσα ξοδεύεις κάθε μέρα ώστε να σε βγάζει ο μήνας».

Μιλήσατε πριν για ανεργία... Όταν σας συνέβη, είχατε οικογένεια;

«Δεν είχα ακόμα τον γιο μου τον Δημήτρη, είχα όμως αποκτήσει την Κοραλλένια, που ήταν τότε σχεδόν 2 ετών. Θυμάμαι λοιπόν σαν να εί-ναι τώρα πως μήνα Μάρτιο τελείωσα μια παράσταση και μετά δεν είχα τίποτα. Σαν νέος πατέρας τότε, τρόμαξα. Παρέμεινα χωρίς δουλειά για ένα τρίμηνο και είχα αρχίσει να λέω πως θα κάνω κάτι άλλο για τα προς τα ζην, ώσπου να δω τι θα κάνω με το θέατρο», είπε στο Τηλέραμα.