Η Πόπη Τσαπανίδου έχει αποφασίσει εδώ και λίγο καιρό συνειδητά να απέχει από την ελληνική τηλεόραση και εξηγεί τους λόγους που έφτασε σε μία τέτοια απόφαση.

Διαβάστε τι ακριβώς είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο "People", για τις αποφάσεις που πήρε πρόσφατα σε ό,τι αφορά την καριέρα της αλλά και για το πώς βλέπει τη δημοσιογραφία που υπηρετεί εδώ και περίπου είκοσι χρόνια…

«Έχεις δει πολλούς στην τηλεόραση που σηκώνονται και φεύγουν από τη θέση τους ενώ όλα είναι μια χαρά; Απλά δεν αντέχω τη στασιμότητα. Θέλω να εξελίσσομαι. Και η εξέλιξη συμβαίνει όταν μια ομάδα ανθρώπων κάνει κάτι παραπάνω. Όταν σε μια επαγγελματική συνθήκη δεν υπάρχουν τονωτικές ενέσεις, αισθάνομαι ότι πνίγομαι και κοροϊδεύω τον κόσμο. Γι' αυτό και πάντα προσπαθούσα να κάνω το κάτι παραπάνω. Τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια σκεφτόμουν να σταματήσω να κάνω τηλεόραση.

Η τελευταία μου συνεργασία ήταν στη διεύθυνση του Οne. Στήσαμε κάτι από την αρχή και το αποτέλεσμα που βγήκε έχει διαφορά από τα υπόλοιπα κανάλια όσον αφορά την αισθητική. Αφού το κάναμε, αποχώρησα. Δεν με ενδιαφέρει να μείνω στην τηλεόραση και να κάνω κάτι που δεν θα μπορεί να γίνει όπως θέλω.

Πλέον οι περισσότεροι κάνουν ρεπορτάζ από το google και τα social media. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Δημοσιογραφία σημαίνει να βρίσκομαι στην πηγή του ρεπορτάζ. Γνωρίζω πως τα μέσα έχουν λιγοστέψει, όπως και τα χρήματα, αλλά εγώ τέτοιου είδους τηλεόραση δεν επιθυμώ να κάνω. Γι' αυτό και αποφάσισα να σταματήσω. Και για να είμαι ξεκάθαρη, την τηλεόραση την έβλεπα πάντα ως δουλειά.

Το κομμάτι της προβολής πάντα με καταπίεζε. «Ήταν το χειρότερο μου να βάφομαι, να χτενίζομαι και να βγαίνω αλλιώς από ό,τι είμαι, διότι κανονικά είμαι αυτό που βλέπεις τώρα. Ακόμα και αυτή η διαδικασία της επιμέλειας της εικόνας μου έπεφτε πολύ βαριά. Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη απέναντι στον κόσμο και θεωρώ πως πρέπει να είμαστε απλοί, προσιτοί και αληθινοί απέναντι στους τηλεθεατές, ακόμα και με την εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω».

Ύστερα από τη συνέντευξη που έδωσε τον Ιούλιο και στην οποία ανακοίνωσε πως δεν σκοπεύει να συνεχίσει στην τηλεόραση, την επόμενη μέρα όλα τα sites έγραφαν με πηχυαίους τίτλους πως «Η Τσαπανίδου εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία», «Τέλος η δημοσιογραφία για πασίγνωστη παρουσιάστρια».

«Δεν είπα ποτέ πως θα εγκαταλείψω για πάντα την τηλεόραση. Είπα όμως πως δεν θέλω να επαναλάβω όσα έκανα μέχρι σήμερα στη δημοσιογραφία. Και αυτή την περίοδο αποφάσισα να ασχοληθώ με το κομμάτι του wellness, που ουσιαστικά είναι πράγματα που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου. Αν στο μέλλον υπάρξει κάτι που θα μπορεί να καλύψει τις δικές μου ανάγκες στην τηλεόραση, δεν είμαι αρνητική να το κάνω. Έχω ως αρχή στη ζωή μου ότι "Ποτέ μη λες ποτέ"».