Αθηνά Κοΐνη: Υπήρξαν γεγονότα που με πείραξαν…

|
THESTIVAL TEAM

Είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο ωραίες γυναίκες στον χώρο του κλασικού αθλητισμού, ενώ έχει ανέβει στο βάθρο των νικητριών ουκ ολίγες φορές.

Ο λόγος για την Αθηνά Κοΐνη, η οποία μιλώντας στο περιοδικό People και στη Μαρία Παπαϊωάννου, εξομολογήθηκε τα ρατσιστικά σχόλια που δέχτηκε η μητέρα της.

«Η μητέρα μου έχει καταγωγή από την Αιθιοπία και ο πατέρας μου από την ορεινή Ναυπακτία. Εκείνη στα 13 της πήγε στον Καναδά μαζί με την αδελφή της για μια καλύτερη ζωή. Ο μπαμπάς μου αντίστοιχα είχε πάει για δουλειά και γνωρίστηκαν εκεί. Λίγο μετά τη γέννησή μου ήρθαμε στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι θεωρώ πως αν ζούσα στον Καναδά, θα είχα περισσότερες ευκαιρίες στον αθλητισμό.

Σε μεγάλο βαθμό όχι, αλλά υπήρξαν γεγονότα που με πείραξαν όταν ήμουν μικρή. Δεν μπορούσα όμως να κατηγορήσω τα άλλα παιδάκια γιατί λόγω της ηλικίας δεν καταλάβαιναν. Η μητέρα μου, ωστόσο, έχει βιώσει διάφορα περιστατικά. Συνήθως τα συμβάντα γίνονταν σε τράπεζες λόγω του ότι δεν μπορούσε να μιλήσει καλά ελληνικά. Της μιλούσαν πολύ άσχημα. Της έλεγαν “Τι ήρθες να κάνεις εδώ; Πήγαινε στη χώρα σου…”. Πάντα την υποστήριζα και κάποιες φορές η αλήθεια είναι ότι εκνευριζόμουν τόσο πολύ που έχανα τον έλεγχο. Θυμάμαι με είχε πάρει τηλέφωνο μια φορά να μου το πει στενοχωρημένη και δεν άντεξα. Πήγα στην τράπεζα, έπιασα τη συγκεκριμένη κυρία και της μίλησα λίγο άσχημα. Θα μπορούσα να έχω αντιδράσει διαφορετικά, αλλά δεν γινόταν να συγκρατήσω τα νεύρα μου. Δεν κρατήθηκα»

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.