Ελένη Φουρέιρα: Έχω μια περίεργη ανάμνηση… Έκλαιγα πάρα πολύ

|
THESTIVAL TEAM

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε, η Ελένη Φουρέιρα, στο περιοδικό Celebrity και στη Μυρτώ Μήτσιου. Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε στους θαυμαστές της, αλλά και στην καταγωγή της.

Δείτε όσα είπε:

Υποστηρίζεις ενεργά το Athens Pride και τις gay κοινότητες σε όλη την Ευρώπη. Για ποιο λόγο;

Από το 2012, που έγινε το πρώτο pride στην Ελλάδα, ήμουν εκεί. Και πια όντως αυτό συμβαίνει και στην Ευρώπη. Δεν έχει να κάνει όμως μόνο με την gay κοινότητα. Πάντα στέκομαι στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν δεχτεί bullying, που τα δικαιώματά τους δεν είναι αυτονόητα, που πρέπει να παλέψουν για να γίνουν αποδεκτοί. Δεν υποστηρίζω μόνο το pride, αλλά και πολλές οργανώσεις που ο κόσμος δεν ξέρει – και δεν χρειάζεται να μάθει. Απλώς το Pride έχει μια δημοσιότητα, είναι γιορτή, γι’ αυτό το ξέρουν όλοι.

Έχεις σκεφτεί ότι αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει αρνητικά σε ένα πιο συντηρητικό κομμάτι του κοινού;

Δεν με απασχολεί το συντηρητικό κοινό. Επίσης δεν χρειάζεται να ταυτιζόμαστε με όλους σε όλα. Όποιος διαφωνεί μαζί μου δεν έχει κανένα λόγο να με ακούει, να με βλέπει και να με ακολουθεί. Είναι δικαίωμα κάποιων να μη συμφωνούν με την άποψή μου, όπως όμως είναι και δικό μου δικαίωμα να την εκφράζω ελεύθερα και να υποστηρίζω ό,τι θέλω.

Πρόσφατα μίλησες για τις σκηνές που βίωσες στον εμφύλιο στον Αυλώνα. Τι θυμάσαι περισσότερο από εκείνη την περίοδο;

Έχω μια περίεργη ανάμνηση, γιατί δεν ήθελα να φύγω. Γινόταν χαμός, επικρατούσε χάος κι εγώ έκλαιγα πάρα πολύ. Η τελευταία μου εικόνα είναι το κατεστραμμένο από σφαίρες σπίτι μας και η μάνα μου που προσπαθούσε να μαζέψει τέσσερα παιδιά και μερικά πράγματα και να φύγει πριν συμβεί κανένα μεγαλύτερο κακό.

Έχεις επισκεφτεί έκτοτε το μέρος που γεννήθηκες;

Ναι, θα πάω και για συναυλία. Είναι ένα κομμάτι της ζωής μου που στιγμάτισε τα παιδικά μου χρόνια. Μεγαλώνοντας όμως, έχω δεχτεί και έχω αγκαλιάσει ακόμα και τα δυσάρεστα, γιατί και αυτά με έχουν κάνει τον άνθρωπο που είμαι σήμερα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.