Το κοινό του μάγεψε για ακόμη μια φορά ο Σωκράτης Μάλαμας, με μια εξαιρετική συναυλία που έλαβε χώρα στο Κολυμβητήριο Ραφήνας.

Το ειδυλλιακό σκηνικό που έφτιαξαν οι μελωδίες του Χαλκιδικιώτη δημιουργού και οι μουσικοί του, το μαγευτικό τοπίο, αλλά και το εξαιρετικό -στην συντριπτική του πλειοψηφία- κοινό, χάλασε προς στιγμήν ένας ασυνείδητος, που αποφάσισε να ανάψει φωτοβολίδα μέσα στο δάσος.

Ο Μάλαμας, διέκοψε την «Ανδρομέδα» του Θανάση Παπακωνσταντίνου που ερμήνευε εκείνη τη στιγμή, έκανε σήμα στους μουσικούς του να σταματήσουν και απευθυνόμενος στον ανεγκέφαλο, είπε: «μάγκες, σβήστε αυτό το πράγμα γρήγορα. Σβήστε το το γαμ… Βρισκόμαστε σε μια περιοχή που έζησε πέρσι τη μεγαλύτερη τραγωδία», αναφερόμενος στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Το κοινό τον χειροκρότησε παρατεταμένα, η φωτοβολίδα έσβησε και η μυσταγωγική βραδιά συνεχίστηκε και κορυφώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα με τον Σωκράτη Μάλαμα να αποζημιώνει και με το παραπάνω τον κόσμο που συνέρρευσε κατά χιλιάδες στο πανέμορφο μέρος που βρίσκεται στον χώρο του κολυμβητηρίου.