Στην τηλεοπτική εκπομπή Happy Day έδωσε συνέντευξη ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων και για τον ρατσισμό που βίωσε λόγω της κωφότητας των γονιών του.

«Σε δύσκολη θέση δεν έχω έρθει, είναι πολύ ευγενείς οι άνθρωποι. Μου ζήτησε κάποιος να του πω τον “Μακρυμάλλη” και του είπα το λες αυτό γιατί φοράς περούκα και πάγωσε η παρέα του. Όταν βγήκε ο “Μακρυμάλλης” με πλησιάζανε οι φαλακροί και μου λέγανε “Α ρε Ζουγανέλη, μας έκανες ανθρώπους”.

Αναφερόμενος στην πολιτική, τόνισε «Ασχολούμαι σοβαρά με την πολιτική, δεν αποποιήθηκα ποτέ τη διάσταση του πολίτη".

Ενώ, ο Γιάννης Ζουγανέλης, μιλώντας για τους γονείς του και το πρόβλημά τους ανέφερε πως: «Οι κωφοί γονείς μου με άκουγαν με άλλη λογική. “Άκουγαν” τα πάντα και με ένιωθαν. Οι γονείς μου ήταν τρομερά ερωτευμένοι. Η μητέρα μου ήταν εξαιρετική μοδίστρα, την θαύμαζα.Έζησα τον κοινωνικό ρατσισμό μέσα στο ίδιο μου το σπίτι από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι γονείς μου σε νοσοκομεία, στις τράπεζες… Θυμάμαι ένα περιστατικό που τα κάναμε μπάχαλο με τον αδερφό μου. Πήγε ο μπαμπάς μου στο ΙΚΑ γιατί είχε χτυπήσει στα πλευρά κι ένας γιατρός που τον εξέταζε είπε “αλήθεια μας λέει ο κουφός”. Δεν μπορείς να φανταστείς τι κάναμε. Άστο, είναι ντροπή».