“Ο λόγος που μίλησα για την κακοποίηση που δέχτηκα από τον…”

|
THESTIVAL TEAM

Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Γυναίκα χωρίς όνομα», μιλάει στο page2 της εφημερίδας Νέα Σελίδα και τον Γιάννη Πουλόπουλο, για την περίοδο που έπαθε υπερκόπωση, για την απιστία και για την κακοποίηση που είχε υποστεί από σύντροφό της.

Δείτε την συνέντευξη της Ντόρας Μακρυγιάννη:

Έχεις περάσει από τη διαδικασία των ακροάσεων;

Αν εξαιρέσεις δύο ακροάσεις που έκανα για δύο μιούζικαλ που θα ανέβαιναν στο θέατρο, δεν ήθελα να πηγαίνω σε οντισιόν. Τα τρία χρόνια που σπούδαζα στο Εθνικό ήμουν 14 ώρες στη σχολή και στη συνέχεια πήγαινα στο μπαρ όπου εργαζόμουν με αποτέλεσμα να κοιμάμαι τέσσερις ώρες τη μέρα. Πιέστηκα τόσο πολύ που ειδικά από τα μέσα του τρίτου χρόνου αναγκάστηκα να σταματήσω τη δουλειά, γιατί είχα φτάσει στα όρια της εξάντλησης. Είχα ημικρανίες, ανέβαζα πυρετό, πάθαινα κρίσεις πανικού και κατέληξα στο νοσοκομείο από υπερκόπωση. Είχα αποφασίσει, λοιπόν, για έναν χρόνο πολύ συνειδητά να μην πηγαίνω σε καμία οντισιόν για να ηρεμήσω και να μπορέσω να βρω τον εαυτό μου. Κι επειδή και οικονομικά δυσκολευόμουν αρκετά, είχα μεγάλο δίλημμα όταν θα έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στη δουλειά στη Μύκονο και μια δουλειά στην τηλεόραση, που τα τελευταία χρόνια, απ’ ό,τι άκουγα, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα λόγω της κρίσης. Δεν σου κρύβω ότι τους πρώτους τρεις μήνες των γυρισμάτων εγώ δούλευα παράλληλα και αλλού.

Είσαι από τους ηθοποιούς που δυσκολεύονταν να πληρώσουν το ενοίκιο και τους λογαριασμούς;

Σίγουρα πέρασα από αυτή τη φάση, γιατί η απόφασή μου να παρατήσω το ασφαλιστικό γραφείο του πατέρα μου στα 24 μου για να γίνω ηθοποιός συνέπεσε με την περίοδο της κρίσης κι έτσι και εκείνος δεν θα μπορούσε να με υποστηρίξει όσο θα επιθυμούσε. Αλλά κι εγώ συνειδητά ήθελα να το προσπαθήσω μόνη μου, χωρίς να έχω την ασφάλεια ότι έχω κάποιον πίσω μου. Το ενοίκιο ήταν το λιγότερο που μπορεί να με δυσκόλεψε, γιατί είχα την εξαιρετική τύχη να έχω έναν καταπληκτικό σπιτονοικοκύρη που δεν με πίεσε ποτέ! Του χρωστάω ευγνωμοσύνη, γιατί αν δεν είχα τη δική του στήριξη μπορεί να μην είχα τελειώσει καν τη σχολή.

Θα δεχόσουν να κάνεις μια γυμνή σκηνή αν σου το ζητούσε ο σκηνοθέτης;

Αν εξυπηρετούσε τις ανάγκες του ρόλου, αν, για παράδειγμα, υπήρχε μια σκηνή βιασμού σε μια ταινία, τότε δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό. Το να βγάλουμε τα ρούχα μας για να κάνουμε μια ερωτική σκηνή σε ένα σίριαλ έτσι ώστε να ανέβουν τα νούμερα επειδή αυτή την εβδομάδα έπεσαν δεν το θεωρώ σοβαρό λόγο. Κατά τη γνώμη μου, γυμνό σε καθημερινές σειρές δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Υπάρχει κάποιος άντρας στη ζωή σου αυτή την περίοδο που να τον αγαπάς και να τον νοιάζεσαι;

Όχι, δεν υπάρχει. Έχω ξεπεράσει τη φάση «θέλω να έχω μια σχέση και θέλω να γίνει τώρα». Έχω μείνει πολλά χρόνια μόνη μου και συνειδητοποίησα ότι δεν θέλω να έχω κάποιον δίπλα μου μόνο και μόνο για να λέω ότι έχω σχέση.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έχεις μείνεις μόνη;

Έχω υπάρξει τεσσεράμισι χρόνια μόνη μου. Αν δεν είμαι απόλυτα ερωτευμένη, αν δεν βλέπω, δηλαδή, τον άλλο και λιώνω, δεν μπορώ να είμαι μαζί του.

Έχεις απατήσει ποτέ σύντροφό σου;

Και έχω απατήσει κι έχω απατηθεί. Αυτό είναι ανθρώπινο.

Το είπες;

Κάποιες φορές το είπα και κάποιες όχι. Αντίστοιχα και εμένα όταν με απάτησε ο σύντροφός μου, μου το είπε.

Έχεις μιλήσει δημοσίως για την κακοποίηση που δέχτηκες στα 17 σου χρόνια από σύντροφό σου. Επηρέασε το περιστατικό αυτό τις μετέπειτα σχέσεις σου;

Ο λόγος που μίλησα για την κακοποίηση που δέχτηκα από σύντροφό μου ήταν για να επηρεάσω κάποιες γυναίκες που το ζουν και δεν τολμούν να μιλήσουν. Είναι κάτι που δυστυχώς μπορεί να συμβεί στον καθένα και απλώς πρέπει να βρεις τη δύναμη να υψώσεις το ανάστημά σου και να φύγεις από αυτό τον άνθρωπο και από αυτή την σχέση. Εγώ όταν βρήκα τη δύναμη να φύγω άφησα οριστικά πίσω μου όλη αυτή την ιστορία.

makrygianni.jpg

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.