Συνέντευξη στο περιοδικό MyTv παραχώρησε γνωστή ηθοποιός, η οποία αναφέρθηκε στις θυσίες που έκανε για την καριέρα της, αλλά και στα όσα βίωσε την εποχή που δούλευε στον κινηματογράφο δίπλα σε μεγάλα ονόματα.

Έχετε ζήσει τις χρυσές εποχές του ελληνικού κινηματογράφου…

"Έχω κάνει μόνο δέκα ταινίες και από αυτές έτυχε οι τρεις να κάνουν τρομερή επιτυχία. Από τη μία μου κακοφαίνεται όταν μου το λένε αυτό και από την άλλη, ναι αυτές οι εποχές ήταν οι σημαντικότερες για εμένα, γιατί όντας 18 χρόνων συναντούσα μορφές, όπως η Βλαχοπούλου, ο Δαλιανίδης, ο Σειληνός, ο Εξαρχάκος, η Λάσκαρη. Στα μάτια ενός παιδιού ήταν μαγικό. Δεν έγινα σταρ. Καμία φορά με λένε σταρ και τσαντίζομαι. Δεν μπορώ να πω ότι έχω κινηματογραφική καριέρα, απλώς συνάντησα σημαντικούς ανθρώπους και ηθοποιούς και ζούσα το όνειρό μου" λέει η Μαρία Ιωαννίδου.

Τι θυμάστε από τότε;

Τότε υπήρχαν πολλά μαζεμένα ταλέντα, σκηνοθέτες, συγγραφείς ηθοποιοί. Βίωνες Χόλιγουντ, χωρίς να υπάρχουν πολλά λεφτά. Υπήρχε κέφι, διάθεση, ήταν όλοι πρόσχαροι, ζωντανοί, ταλαντούχοι, δημιουργικοί άνθρωποι. Υπήρχε πάθος και μεράκι τότε, τα οποία δεν υπάρχουν τώρα παντού. Υπήρχε αρρώστια για τη δουλειά. Ακούω τώρα παιδιά να λένε “Θα πάω και στο πάρτι”, “Θα πάω να πιω και τον καφέ μου, θα κάνω το ταξίδι μου”. Στην εποχή μας δεν υπήρχαν τέτοια. Εγώ δεν έκανα παιδιά , για τη δουλειά αυτή. Τι λέμε τώρα; Πέθανε η μάνα μου και εγώ πήγαινα στο θέατρο γιατί είχα πρεμιέρα.