“Χρωστάω την τηλεοπτική μου καριέρα στον Αλέξανδρο Ρήγα”

|
THESTIVAL TEAM

Στην εφημερίδα Espresso και την Κλάρα Ασημακοπούλου έδωσε συνέντευξη ο Θανάσης Κουρλαμπάς, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για το πώς ξεκίνησε την τηλεοπτική του καριέρα, ενώ αποκάλυψε και αντιδράσεις που είχε από τον κόσμο λόγω των ρόλων του.

Ο πρώτος μου βασικός ρόλος ήταν στο «Η οργή των θεών», στον ΣΚΑΙ. Ήμουν ακόμη στη σχολή. Μετά, αν θυμάμαι καλά, είχα κάνει δύο τρία επεισόδια στο «Η αγάπη άργησε μια μέρα» του αείμνηστου Κώστα Κουτσομύτη. Στη συνέχεια έκανα μεγάλη παύση για χρόνια και επανήλθα με το «Κανείς δεν λέει αγαπώ». Χρωστάω την τηλεοπτική καριέρα μου στον Αλέξανδρο Ρήγα, γιατί μετά ξεκίνησα μια σειρά από δουλειές.

Ακόμα ο ηθοποιός θυμήθηκε τη σειρά «Μαρία η άσχημη» και σχολίασε:

Μόνο που δεν με βρίζανε στο δρόμο! Είχα σηκωθεί στο τρόλεϊ για να καθίσει μια κυρία με ψώνια και μου είπε με ένα βλοσυρό βλέμμα: «Είσαι τόσο αντιπαθής, που ειδικά από σένα δεν το περίμενα ποτέ να το κάνεις αυτό». Γενικώς, έχω κάνει πολύ περίεργους ρόλους. Έκανα πρώτη φορά παιδικό θέατρο, τον Σκρουτζ στην «Ιστορία των Χριστουγέννων». Ήταν μαγικό. Με διαφώτισε αυτός ο ρόλος, αλλά και πάλι ήμουν ο κακός και ο άσχημος.

Και τώρα, στους «12 Ενόρκους», επειδή κάνω έναν πολύ κακό χαρακτήρα, ακούω κατά τη διάρκεια της παράστασης διάφορα. Ένας ήρθε και μου είπε ότι κατά τη διάρκεια της ερμηνείας μου ένιωσε την ανάγκη να μου πετάξει το μπουκαλάκι με το νερό που κρατούσε. Όταν τα ακούω αυτά, χαίρομαι τα μάλα. Αν καταφέρνω να δημιουργώ αυτά τα συναισθήματα στους θεατές όταν υποδύομαι ρόλους κακών, σημαίνει ότι κάνω τη δουλειά μου καλά.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.