Φαίη Ξυλά: Το να λιμνάζει κάπου είναι αρνητικό

|
THESTIVAL TEAM

Η Φαίη Ξυλά, σε συνέντευξή της στο ΛΟΙΠΟΝ, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε όσα κρατά από το παρελθόν και με ποιο τρόπο.

Έχεις κάνει πράγματα για το φαίνεσθαι;

Σε γενικές γραμμές όχι, δεν έχω κάνει πράγματα για το φαίνεσθαι.

Πώς τα καταφέρνεις σε ένα χώρο που μπορεί να σε «εγκλωβίζει» αναγκαστικά ως εικόνα;

Αν δεν θέλεις να εγκλωβίζεσαι κάπου, δεν εγκλωβίζεσαι εκτός κι αν νιώθεις ασφάλεια μέσα σε αυτά και το επιδιώκει κιόλας. Η δουλειά μου βοηθάει σ’ αυτό, γιατί κάθε 3 ή 6 μήνες πρέπει να προσαρμοστώ σε κάτι καινούργιο, να κάνω κάτι άλλο, το οποίο από τη μία είναι δύσκολο και σε ξεβολεύει και από την άλλη το βρίσκω πολύ ωραίο. Στη ζωή μας πρέπει να κά-νουμε πάντα αυτό που μέσα μας θέλουμε πραγματι-κά, αλλιώς δεν θα ευχαριστιόμαστε τίποτα και δεν θα είμαστε καλοί πουθενά.

Οι αντιλήψεις σου με τον καιρό αλλάζουν ή παραμένεις σταθερή και αμετάκλητη;

Καθημερινά αλλάζω κι ελπίζω να αλλάζω, γιατί αυτό είναι το ωραίο στη ζωή, να μαθαίνεις καινούργια πράγματα συνέχεια, να αλλάζει, να βελτιώνεσαι. Το να λιμνάζει κάπου είναι αρνητικό.      

Σου έχει τύχει να λιμνάσεις και να φύγεις για αυτόν το λόγο;

Όσες φορές μου έχει τύχει είναι για λίγο, μόλις το αντιληφθώ, κάνω επανάσταση. Έτσι είναι η ιδιοσυγκρασία μου, ο χαρακτήρας μου.

Το κάνεις στην επαγγελματική ή την προσωπική σου ζωή;  

Το κάνω και στην προσωπική μου ζωή. Αν κάπου νιώθω ότι δεν είναι αυτό που με εκφράζει ή θέλω, δεν πρόκειται να σταθώ πολύ.

Τι κρατάς από το παρελθόν;

Τα πάντα, απλώς δεν κολλάω σ’ αυτά, θετικά ή αρνητικά. Πολλές φορές μπορώ να ανατρέξω στο παρελθόν και να δω συνδυαστικά κάτι με το παρόν μου, αλλά δεν θα προσκολληθώ στο παρελθόν, είναι κάτι που πέρασε, έφυγε. Δεν σημαίνει ότι δεν το υπολογίζω ή ότι δεν μ’ έχει βοηθήσει σ’ αυτό που μπορεί να κάνω τώρα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.