Η Αθηνά Οικονομάκου σε συνέντευξή της, στο περιοδικό Down Town Κύπρου, μεταξύ άλλων μίλησε για τον γιο της, Μάξιμο. Συγκεκριμένα, η ηθοποιός αποκάλυψε σε ποιον μοιάζει ο μικρός, αλλά και λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα του.

Σε ποιον μοιάζει ο Μάξιμος;

«Νομίζω πως είναι ένα κράμα μας. Εμφανισιακά μοιάζει και στους δυο. Ως χαρακτήρας, μέχρι στιγμής, δείχνει να είναι ένα παιδί με πολύ υψηλή αντίληψη, χαρούμενο και επικοινωνιακό. Όταν, βέβαια, κάτι τον ενοχλεί γίνεται και αντιδραστικός. Τώρα, ποια στοιχεία έχει πάρει από ποιον…»

Έχουν υπάρξει στιγμές που έχεις σκεφτεί την ατάκα των περισσότερων μαμάδων “όταν γίνεις μητέρα θα με καταλάβεις”;

«Φυσικά! Είναι νομοτελειακό, δεν γλιτώνεις από αυτό. Όταν γίνεσαι μαμά καταλαβαίνεις και δικαιολογείς πολλά πράγματα της μητέρας σου και των γονιών σου. Αλλάζει ξαφνικά ο τρόπος σκέψης σου και πολλά πράγματα που έλεγες «εγώ δεν θα το κάνω ποτέ αυτό» τα βρίσκεις μπροστά σου»

Δώσε μου ένα παράδειγμα…

«Ανησυχώ για το αν, πότε και πόσο θα φάει το μωρό μου, που δεν το λες και “φαγανό”, όπως ανησυχούσε η μητέρα μου για μένα μέχρι που μεγάλωσα. Πιάνω πολλές φορές τον εαυτό μου να αντιδρά όπως εκείνη. Και επειδή στο θέμα του φαγητού μοιάζω κι εγώ με τον Μάξιμο, νιώθω ότι ξανά ζω την ίδια ιστορία με αντεστραμμένους ρόλους».