Για τον πατέρα του που έχει φύγει από τη ζωή, μίλησε με πολύ γλυκά λόγια ο Αποστόλης Τότσικας.
Παράλληλα ο ηθοποιός, σε συνέντευξή του στο Instyle, αναφέρθηκε στις γυναίκες, ενώ αποκάλυψε ότι επιθυμεί να ασχοληθεί με την σκηνοθεσία.

«Μεγάλωσα σε επαρχία, όπου τα πράγματα στα 90κ ήταν κάπως περίεργα σχετικά με το ποιο φύλο υπερέχει. Όταν φέρονταν άσχημα σε μια γυναίκα, θύμωνα. Τις θαυμάζω απίστευτα -ειδικά σε ό,τι αφορά το θέμα της μητρότητας- και πιστεύω πως αυτές είναι το ισχυρό φύλο. Ο πατέρας μου ήταν εκείνος που με συμβούλευε από πολύ μικρό να τις αγαπώ».

Ένα από τα επόμενα σχέδια του Αποστόλη είναι να ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία. Μέχρι τότε περιμένουμε τη νέα του ταινία, Τo Δείπνο τον Βοσκού, του Γιάννη Στραβόλαιμου, όπου θα εν¬σαρκώσει τον Χριστό.

«Το θέμα της ταινίας αφορά αληθινό,περιστατικό. Είναι μια απλή ιστορία, αλλά τόσο σημαντικό να τη δείξεις εν έτει 2019. Έχει χαθεί στις μέρες μας η καλοσύνη και η απλότητα. Όταν λέω αυτές τις λέξεις, η αλήθεια είναι ότι θυμάμαι τον πατέρα μου» διαπιστώνει και παραδέχεται πως η απώλεια του τού έχει στοιχίσει πολύ.

«Ζει μέσα μου. Βλέποντας, στην κηδεία του τους ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί για να τον τιμήσουν στενοχωρήθηκα. Κατάλαβα πόσο τους κόστισε αυτή η απώλεια. Θυμάμαι σε μια μεγάλη περιοδεία που είχα κάνει με το θέατρο ανά την Ελλάδα, όπου και να πήγαινα, πάντα υπήρχε ένας άνθρωπος που μου μιλούσε για τον πατέρα μου. Σηκώνεις πέτρα και τον βρίσκεις από κάτω. Ήταν φοβερός άνθρωπος. Η χαρά της ζωής. Νομίζω ότι του μοιάζω αρκετά».