Για τις σειρές της ελληνικής τηλεόρασης και για το αν πιστεύει πως τα νούμερα καθορίζουν την πορεία ενός σίριαλ, μίλησε στο «Έλα, Χαμογέλα!» , ο Γιάννης Μπέζος.

Ο ίδιος πιστεύει πως ο χρόνος είναι εκείνος που καθορίζει την επιτυχία και όχι τα νούμερα τηλεθέασης ή τα βραβεία…

«Τα νούμερα δεν καθορίζουν την πορεία ενός σίριαλ στο χρόνο. Έχουν κάνει νούμερα απίστευτες ανοησίες στην ελληνική τηλεόραση και στην παγκόσμια. Δεν μεταφράζεται πάντα στην επιτυχία. Την επιτυχία την καθορίζει ο χρόνος. Δηλαδή πόσο διαρκεί αυτό το πράγμα στη μνήμη και στην καρδιά των τηλεθεατών. Και σε περιόδους που είχαμε πάρα πολλά χρήματα και υπήρχαν χρήματα, δεν ευτυχήσαμε ιδιαίτερα σε πάρα πολλά πράγματα. Επειδή τα έχω ζήσει, για αυτό σου τα λέω. Υπήρχαν σειρές, γινόντουσαν πάρα πολλές σειρές, οι περισσότερες ήταν για σφαλιάρες και τις έφαγε η μαρμάγκα και τις έφαγε ο χρόνος και πολύ καλά τις έκανε. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως και τώρα που δυσκολευόμαστε οικονομικά είναι μια ευκαιρία, ότι είμαστε υπόλογοι απέναντι στους τηλεθεατές, απέναντι στην αισθητική μας και στο καλό μας γούστο. Όταν σέβεσαι τον εαυτό σου σέβεσαι και τους τηλεθεατές. Όταν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου, λαϊκίζεις και κάνεις ανοησίες.

Τα βραβεία Όσκαρ εμένα δεν μου λένε τίποτα. Δεν νομίζω ότι ο Λάνθιμος είχε ανάγκη τα Όσκαρ. Οι καλλιτέχνες οι μεγάλοι δεν διαβαθμίζονται με τις βραβεύσεις, τα διαβαθμίζει ο χρόνος αν κάτι έχουν να πουν. Είμαι κατά των βραβείων και των βαθμολογήσεων, δεν τα πιστεύω, δεν είναι πιστοποιητικά ποιότητας. Δεν νομίζω ότι τα βραβεία πιστοποιούν τις δυνατότητες του Λάνθιμου ή του Αγγελόπουλου. Τα βραβεία κάνουν καλό σε αυτούς που θα δίνουν», ανέφερε ο Γιάννης Μπέζος.