Για τη σχέση των δύο φύλων μίλησε σε συνέντευξή του, ο Βασίλης Κούκουρας ενώ αποκάλυψε επίσης σε τι πρωταγωνιστεί μέσα στο σπίτι.

-Σε τι πρωταγωνιστείς μέσα στο σπίτι;

«Στα οικονομικά, στην τακτοποίηση και στις αποφάσεις σ' ένα μεγάλο βαθμό, όπως αν θα αγοράσουμε «αυτό», αν θα πάμε «εκεί»...

- Σου αρέσει αυτός ο ρόλος;

«Μου αρέσει, ναι, να λέω τι είναι σωστό για μένα και τι να γίνει. Οι γυναίκες έχουν αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες κι αφενός κουράζονται, γι' αυτό και υπάρχουν οι κουραστικές σχέσεις, αφετέρου ευνουχίζεται το αντρικό φύλο, το οποίο παθαίνει μια... συρρίκνωση πρωτοβουλιών. Είναι τεράστιο ζήτημα, έχει ανατραπεί όλη η σχέση των φύλων πάνω σ' αυτό το θέμα. Από τη μία έχουμε τη χειραφέτηση και τη μεγάλη ανάπτυξη της γυναίκας και από την άλλη έχουμε τη συρρίκνωση του ανδρός. Αυτά τα δύο πράγματα έχουν σαν αποτέλεσμα να έχουν μεγάλη κρίση οι σχέσεις. Με την οικονομική κρίση, που κανονικά ο άντρας είναι ο «κουβαλητής», που φέρνει τα λεφτά στο σπίτι, που τώρα δεν μπορεί ο άνθρωπος αν δεν κάνει 32 δουλειές, η γυναίκα έχει ανεξαρτητοποιηθεί, χρειάζεται παραπάνω χρήματα, υπάρχουν πολλές πληροφορίες και καταναλωτισμός. Οι απαιτήσεις με την έλλειψη χρημάτων είναι καταστρεπτικές. Να έχουμε στόχο στη ζωή μας και να τον υπηρετούμε πιο πολύ όταν πέφτουμε κάτω, όσο πιο πολύ πέφτουμε, τόσο πιο πολύ να τον υπηρετούμε», αναφέρει στο ΛΟΙΠΟΝ.