“Ο Γιώργος Λάνθιμος με πέρασε από κόσκινο μέχρι να με πάρει” (ΦΩΤΟ)

|
THESTIVAL TEAM

Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν για τη Γιούλικα Σκαφιδά είναι ότι έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην πρώτη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, Κινέττα.

Η ίδια, διηγείται στο People και τη Μαρία Παπαϊωάννου:

«Πάμε πολλά χρόνια πίσω. Δεν έκανα κανέναν σπουδαίο ρόλο, είχα δυο-τρεις σκηνές στην ταινία. Θυμάμαι ήταν Φεβρουάριος όταν είχα πάει στην Κινέττα, και σε μια σκηνή έπρεπε να μπω στη θάλασσα με τα ρούχα. Ήταν η πρώτη μου επαφή με το σινεμά, σε μια πολύ πειραματική ταινία που είχε δεχτεί αμφιλεγόμενα σχόλια. Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν ότι ο Λάνθιμος με είχε περάσει από κόσκινο μέχρι να με πάρει – πολλές οντισιόν, κινησιολογικούς αυτοσχεδιασμούς. Γενικά, φαινόταν ότι δεν άφηνε τίποτα στην τύχη. Κάποια στιγμή έπρεπε να ακουστεί off μια ατάκα και την είπα πάρα πολλές φορές – δεν ξέρω, μπορεί να μην την έλεγα και καλά. Εκεί κατάλαβα ότι ο Γιώργος θέλει να είναι σίγουρος ακόμα και για τον πιο μικρό ρόλο, το τίποτα. Σκέψου ότι περάσαμε αρκετές από δοκιμαστικό μέχρι να βρει αυτό που ήθελε».

gioulika.jpg

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.