Το γεγονός ότι πολλοί τον συγκρίνουν με τον πατέρα του, Γιάννη Πάριο σχολίασε ο Χάρης Βαρθακούρης μιλώντας στο Πρωινό και την Μαίρη Αρώνη.

Ο τραγουδιστής ανέφερε: «Αν ακούσεις π.χ. τον Βέρτη, θα πεις «Τι φανταστικός τραγουδιστής ο Βέρτης». Δεν θα συνεχίσεις την πρόταση να πεις «αλλά δεν είναι σαν τον Πάριο». Στην περίπτωση του Στέλιου Διονυσίου θα πεις «τι ωραίος τραγουδιστής ο Στέλιος, αλλά δεν είναι σαν τον πατέρα του». Δεν υπάρχει λόγος να το πεις αυτό».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι αποκαλύψεις που κάνει ο Χάρης Βαρθακούρης για κάποια «όχι» που έχει πει στην επαγγελματική του πορεία. «Έχω κάνει λάθη πολλά, έχω πει χοντράδες. Έχω πει όχι το 2000 σε μια συνεργασία με τον Γιώργο Νταλάρα. Σε ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα που ετοίμαζε, με πήρε ο άνθρωπος για να πούμε ένα τραγούδι μαζί κι επειδή το γύρισμα ήταν πρωί κι εμένα η φωνή μου θεωρώ ότι δεν έχει ανοίξει το πρωί συν το ότι εγώ κοιμάμαι το πρωί… και πήγε ο πατέρας μου. Δύο χρόνια μετά από αυτό, δέχτηκα μια πολύ σημαντική -από οικονομική άποψη- πρόταση για να διαφημίσω ένα προϊόν. Ήταν μπισκότα, το ποσό ήταν τεράστιο και θυμάμαι ότι είπα «Δεν τρώω τα μπισκότα σας», εξομολογήθηκε ο τραγουδιστής.