Η Ευαγγελία Αραβανή παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό Gala και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις κριτικές που δέχεται κατά διαστήματα. 

«Δεν είναι το καλύτερο μου. Απλώς με τα χρόνια το παίρνεις απόφαση. Θέλοντας ή μη κάποιοι θα πουν, θα γράψουν, θα σχολιάσουν. Δεν με ενοχλεί να με κρίνουν σε σχέση με τη δουλειά μου, ίσα-ίσα που βρίσκω γόνιμη την κριτική. Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους. Όμως το να μπαίνει κανείς σε πιο προσωπικά μονοπάτια χωρίς να γνωρίζει τι συμβαίνει στ’ αλήθεια στη ζωή μου και να βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα με ενοχλεί. Ωστόσο, δεν είμαι άνθρωπος που θα απαντήσει ή θα μπει στη διαδικασία μιας κόντρας».

Έχει πέσει στην παγίδα να πιστέψει ότι είναι αυτή που θεωρούν οι άλλοι ότι είναι;

«Ήξερα πάντα, και ευτυχώς είχα πάντα δίπλα μου την οικογένεια και τους φίλους μου, που και αυτοί ήξεραν τι άνθρωπος είμαι. Αν και μπήκα κάπως απότομα σε έναν χώρο με φώτα και δημοσιότητα, δεν θεωρώ ότι διαφέρω από οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο που μπορεί, λόγου χάρη, να δουλεύει σε μια τράπεζα. Θεωρώ τον εαυτό μου έναν φυσιολογικό άνθρωπο. Δεν έχω εμμονές. Είμαι απλή και προσιτή, μολονότι η εικόνα μου πολλές φορές κάνει τους άλλους να πιστεύουν το αντίθετο. Στο παρελθόν είχα σχολιαστεί ως απρόσιτη ή σνομπ, πράγμα που δεν έχει καμία μα καμία σχέση με μένα. Ούτε στο ελάχιστο».