Για άλλη μια φορά ο Jerry Seinfeld είναι ο βασιλιάς της κωμωδίας.

Ο δημιουργός του τηλεοπτικού σόου Seinfeld κέρδισε 57,5 εκατ. δολ., προ φόρων, σε έναν χρόνο, κατακτώντας την κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους κωμικούς του κόσμου. Ο Seinfeld, λοιπόν, συγκέντρωσε μερίσματα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από τη συμφωνία που έκανε το 2017 με το Netflix και τα δικαιώματα της streaming προβολής της σειράς του (εννιά κύκλοι επεισοδίων) στο Hulu. Εκτός αυτών, ο Seinfeld έβγαλε πάνω από 30 εκατ. δολ. από την πρώτη του αγάπη, τη stand-up κωμωδία.

Από τότε που το Forbes ξεκίνησε να καταγράφει τα κέρδη των πιο ακριβοπληρωμένων ηθοποιών το 2016, ο Seinfeld είναι στην κορυφή της λίστας κάθε χρόνο, με εξαίρεση το 2016, όταν εκθρονίστηκε από τον ηθοποιό Kevin Hart.

Αν και ο Seinfeld είναι στην κορυφή, ο Hart τον ακολουθεί από πολύ κοντά. Ο Hart λοιπόν κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 57 εκατ. δολ., μόνο 500.000 δολ. πίσω από τον Seinfeld. Το "Kevin Hart Irresponsible Tour", η μεγαλύτερη περιοδεία κωμωδίας του 2018, έκοψε πάνω από 1 εκατ. εισιτήρια και εξασφάλισε στον Hart έσοδα άνω των 30 εκατ. δολ. Επίσης, έχει πρωταγωνιστήσει στο remake της ταινίας Jumanji, η οποία κατέγραψε έσοδα κοντά στο 1 δισ. παγκοσμίως. Ο Hart επελέγη να είναι ο οικοδεσπότης των Oscar του 2019, αλλά αποχώρησε μετά από μια σειρά ομοφοβικών αναρτήσεών του στο Twitter.

Συνολικά οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι κωμικοί κατέγραψαν κέρδη 292 εκατ. δολ., προ φόρων, από την 1η Ιουνίου 2017 έως την 1η Ιουνίου 2018. Τα κέρδη υπολείπονται κατά 82,5 εκατ. δολ. των αποδοχών της προηγούμενης χρονιάς λόγω των μικρότερων συμφωνιών με το Netflix. Μάλιστα, πολλοί κωμικοί -όπως οι Jerry Seinfeld, Dave Chapelle και Chris Rock- είδαν τα έσοδά τους από streaming πλατφόρμες να μειώνονται από το 2017.

Όμως, δύο ηθοποιοί εξαφανίστηκαν από τη φετινή λίστα: οι Amy Schumer και Louis C.K. Το 2017, η Schumer ήταν η πρώτη γυναίκα που εμφανίστηκε στη συγκεκριμένη λίστα, αλλά φέτος δεν έφτασε το ελάχιστο όριο των 15 εκατ. δολ. Όσο για τον Louis C.K., πέρυσι μπήκε στη λίστα με 52 εκατ. δολ., αλλά εξαιτίας των κατηγοριών περί σεξουαλικής παρενόχλησης τον Νοέμβριο του 2017, το Netflix διέκοψε τη συνεργασία μαζί του.

Ο Gabriel Iglesias, γνωστός και ως "Fluffy", επέστρεψε στη λίστα με 20,5 εκατ. δολ., στην έκτη θέση. Ενώ ο άρτι αφιχθείς στη λίστα Βρετανός Ricky Gervais, ο οποίος κατέλαβε την πέμπτη θέση με 25 εκατ. δολ., κέρδισε τουλάχιστον 15 εκατ. δολ. από τη συμφωνία με το Netflix.

Χωρίς αμφιβολία, το Netflix έχει αλλάξει την οικονομία της κωμωδίας. Με προϋπολογισμό παραγωγής που αγγίζει τα 13 δισ. δολ., η πλατφόρμα streaming περιεχομένου μπορεί άνετα να ανταγωνιστεί την αγορά.

Η λίστα

Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε περιλαμβάνει τα καταγεγραμμένα έσοδα των ηθοποιών από την 1η Ιουνίου 2017 έως την 1η Ιουνίου 2018, χωρίς να περιλαμβάνει τις αμοιβές που πρέπει να δοθούν σε συνεργάτες και νομικούς συμβούλους, ή τους φόρους.

10. Sebastian Maniscalco

Κέρδη: $15 εκατ.

9. Jeff Dunham

Κέρδη: $16,5 εκατ.

8. Jim Gaffigan

Κέρδη: $17,5 εκατ.

7. Terry Fator

Κέρδη: $18 εκατ.

6. Gabriel Iglesias

Κέρδη: $20,5 εκατ.

5. Ricky Gervais

Κέρδη: $25 εκατ.

4. Chris Rock

Κέρδη: $30 εκατ.

3. Dave Chappelle

Κέρδη: $35 εκατ.

2. Kevin Hart

Κέρδη: $57 εκατ.

1. Jerry Seinfeld

Κέρδη: $57,5 εκατ.

Πηγή: capital.gr